Осмата Нощ на звездите

Нощ на звездите

Грандиозно шоу с изпълнение за световен рекорд ознаменува великолепната осма Нощ на звездите, в която Фондация „Енчо Керязов“ връчи наградите си за млади български таланти. На звездната сцена в София, от цял свят дойдоха някои от най-невероятните артисти на цирковото изкуство. Дойдоха за да подкрепят нашите деца – българските! Дойдоха за да дадат своя принос към нашата кауза – за талантливите деца на България!

Убедени сме, че тепърва ще чуваме тези имена: Александра Иванова Начева от Пловдив, Едмонд Армен Назарян от гр. София, Мартин Миленов Димитров – Стара Загора, Александър Тонев Кръстев от гр. Варна, Борислав Калоянов Антов – гр. София, Радослав Стоянов Димитров – гр. Пловдив, Борис Митков Биков – гр. Пловдив, Валерия Александрова Василенко – гр. София, Георги Стоянов Грозeв – Пловдив

Трима от тях грабнаха големите статуетки в отделните категории. Нека отново ги аплодираме: Категория Изкуство – Георги Грозев – Световноизвестният “Карнеги” хол в Ню Йорк е просто първата крачка, за музиката на Георги. Със сигурност публиката вече го обича! Категория Спорт – Александра Начева – „Ураганът Александра“, вече категорично дава заявка, че владее златните, спортни стълбици.

Категория образование – Борислав Антов – За него няма тайни в числата! Дори статистиката няма да може да обхване постиженията, които ще постигне този млад гений. Фондация „Енчо Керязов“ ще следи техните успехи, ще ги споделя и винаги ще ги подкрепя.

Спектакълът

Спектакълът започна с липсата на клоун, изчезнал в последния момент. И тъй като, в едно такова представление именно клоунът е най-важната фигура, наложи се да търсят някой от публиката. Там „случайно“ се оказа Дейвид Ларибле. Клоунът на клоуните, както наричат италианеца, направо подлуди зрителите със смешните си моменти, в които активно участваше публиката. Не напразно те са му донесли злато и сребро от цирковия фестивал в Монте Карло.

23.03.2019 Видео моменти от осмата Нощ на звездите

Графа, Любо Киров и Орлин Павлов откриха с песента си „Приятели завинаги“. Веднага след тях една акробатична двойка Адам от САЩ и Антон- Русия, дадоха пример, че произхода на хората не значи, че трябва да са врагове. Силовото изпълнение не се получи от първия път, но публиката ги аплодира силно, въпреки умората те не се предадоха и със силата и на волята успяха.

И докато Стефан Вълдобрев припяваше „По-полека“ на сцената се появи човекът- балон Виктор Манасиев. В чешкото акробатично дуо „Щълберти“ пък се оказа, че силната половина е българин- Димитър. Баща му и от Карнобат, но синът сега за първи път идва в България. И отново Ларибле. Ако хората, които е накарал да се разсмеят, се хванат за ръце, ще обиколят три пъти екватора. Гери Никол се появи в компанията на мага Дани. После влезе в дървен сандък. Гигантската кутия, бе вдигната на десетина метра над земята и се разпадна, а тя изчезна. Появи се от най-отдалечения край на „Арена Армеец“. 12-те хиляди души в залата не останаха особено очаровани от изпълнението на две нейни песни, които не грабнаха публиката и не се вписаха в спектакъла, който бе от световно ниво.

Последва може би изпълнението на вечерта – колелото на смъртта и братя Ковачеви. Единствените европейски артисти, дръзнали да изпълнят предно салто от външната страна на Колелото на смъртта. „Дуо Ковачеви“ вероятно направиха успешен опит за влизане в книгата на рекордите на Гинес със изпълненото салто със завъртане на 360 градуса, опасно, вълнуващо и впечатляващо изпълнение, с което завърши първата част.

Втора част на Нощ на звездите

След антракта руснакът Александър Патушев пък доказа на практика, че човешкото тяло може всичко. Най-пластичният човек в света така огъва ръце, крака, торс, че зрителите основателно останаха с впечатлението, че Господ го е създал без кости. Накрая той се намести в една малка кутия, някак неусетно и лесно погледнато отстрани.

Манасиев вторият път излезе със съпругата си. Никак не му е лесно на този човек. Та тази жена извади поне петдесет тоалета. И държеше да ги покаже всичките, като ги сменяше за миг. Това се казва „Трансформация“. Кристина Димитрова и Орлин Горанов с вечния си хит „Детски спомен“ развълнуваха, а малчуган летеше из залата носен от пет огромни балона и весело махаше с ръка.

Георги Пеев и победителят в Х фактор Славин Славчев пяха по време, на невероятните скокове на лудите „Въздушни бойци“ с мощните им мотори и майсторите на BMX велосипедите. Въпреки ясното време, в „Арена Армеец“ заваля дъжд. Тече като из ведро и завихря, а малките гимнастици от спортен клуб „Стефан Данчев „ в Сливен започнаха да се гмуркат в локвите, като жабчета в една красива продукция.

Отново вода, но този път в огромна стъклена вана и в нея плуват акробатите от дуо „Естрийм“. Изведнъж закачени на колани те се издигат нагоре. Въздушният им номер е изящен, чувствен и опасен. Отново са във водата, която изведнъж пламва. Огън, въздух и вода. И това е краят на поредната Енчова луда вечер. В нея участваха 150 артисти, дошли от 30 страни и бе докаран 50 тона реквизит. Зала „Арена Армеец“ бе изпълнена от феерията и чувствата изпълнили нощта. Оркестърът с диригент Левон Манукян свири туш, а Керязов покани на сцената всички погрижили се за отличното настроение. Той съобщи и добрата новина, че на 21 март 2020 година традицията продължава с деветата нощ на звездите в чест и помощ на българските таланти.

Подобни публикации

Leave a Comment