01.06.2024 “Нощ на звездите” омая Арена София и отличи талантливи деца

“Най-голямата зала в България бе тясна за всички, които искат да аплодират успехите на талантливите деца в България. Много световни артисти бяха тук, за да покажат уважение към каузата, към децата, както и да ни напомнят, че за изкуството няма граници, език и култура, а също така няма малки и големи държави”, каза Енчо Керязов.

Впечатляващи артистите излязоха на сцената на “Нощ на звездите”. Големите звезди сестри Колев бяха атракцията на тазгодишното издание на зрелищното шоу. Те са израснали в Италия и станаха носители на наградата “Златен клоун” в Монте Карло. Участваха още други големи звезди на “Цирк дьо Солей” като Борис Верховски. Както и Максим Папазов, седмо поколение артист, който работи в Лас Вегас, съпругата му, дуо Васало. Имаше участници от различни сфери на изкуството – акробати, музиканти, комици, мотористи, оперни и поп изпълнители, екстремни спортисти.

Водещи на грандиозния спектакъл бяха Силвия Лулчева и Драгомир Драганов.

Енчо Керязов е световноизвестен цирков акробат и еквилибрист с множество награди, отличия и заслуги към обществеността. От 2010 година той ръководи фондация с неговото име, подпомагаща българските таланти, в сферите изкуство, образование и спорт. Керязов създава фондацията, воден от дълбокото си лично убеждение, че успелият човек трябва да върне на обществото онова, което е получил. Затова и основната ѝ мисия е да насърчава и стимулира млади таланти в развитието на техния потенциал.

Талантливи деца

Президентът Румен Радев, министърът на младежта и спорта Георги Глушков и министърът на образованието професор д-р Галин Цоков бяха специални гости на 13-ото издание на спектакъла “Нощ на звездите”, който се проведе пред пълната с публика “Арена София”. Шоуто, организирано от Фондация “Енчо Керязов”, е посветено на талантливите деца на България. По време на събитието бяха връчени годишните награди в областите “Спорт”, “Образование” и “Изкуство”, а всички финалистки получиха парични премии от по 5000 лева.

Държавният глава  Румен Радев отличи с Почетния знак на президента сестри Колев по време на спектакъла. Тази година на международния цирков фестивал в Монте Карло те получиха награда “Златен Клоун” за уникален цирков номер. Почетният знак на президента се връчва на изявени дейци в областта на образованието, науката, културата и изкуството.

В категория “Спорт” номинирани бяха Елвира Краснобаева (художествена гимнастика), Калина Бояджиева (таекуондо) и Пламена Георгиева (брейк).

Европейската шампионка по таекуондо при жените и при девойките Калина Бояджиева спечели първото място и беше наградена от министъра на спорта Георги Глушков.

Световният рекордьор по вдигане на тежести Карлос Насар получи специалната награда “Born Winner” на генералния спонсор. Призът му беше връчен от олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова. Тя взе отличието на “Born Winner” за спонсор на годината.

Наградата “Смело сърце”, която се връчва от фондация “Енчо Керязов” всяка година, стана притежание на националния отбор по хокей на трева към РЦППО в град Пловдив.

В категория “Образование” спечели Калоян Гешев (скоростна калкулация), който беше отличен от министъра на образованието професор д-р Галин Цоков.

Цигуларката Диана Чаушева е победителка в категория “Изкуство”, а в новата категория “Иновации” наградата получи Тайра Ридваева.

Подобни публикации

Leave a Comment