14.12.2024 Лили Иванова готви прощален концерт в “Арена София”?

Лили Иванова

Лили Иванова подготвя най-големия си концерт през последните 30 години, като събитието ще се състои на 14 декември в зала “Арена София”. Концертът ще е кулминацията на традиционното национално турне на естрадната прима, което тя ще направи и тази година. Чрез социалните мрежи Лили, която тази година чукна 85 години, обяви днес за предстоящия грандиозен концерт в най-голямата спортна зала у нас. Веднага обаче тръгнаха предположения, че това ще е своеобразно сбогуване на голямата певица с любимата й публика.

Самата Лили Иванова наскоро коментира, че феновете й са тези, които ще решат кога тя да слезе от сцената. И, че докато има хора, които идват на концертите й тя ще пее, докато има сили и възможност.

01.06.2024 НОЩ НА ЗВЕЗДИТЕ 2024

Въпреки тези думи на примата обаче дори и най-заклетите й почитатели от всички възрасти си дават сметка. Че биологичният часовник тиктака и за съжаление Лили Иванова не може да бъде вечна. Затова те смятат, че концертът на 14 декември т.г. в “Арена София” ще е толкова запомнящ се. И ако съдбата реши, той да е последен за певицата, събитието наистина да остане в съзнанието на хората като нещо грандиозно и вълнуващо.

Детелини

За пръв път изпълнителката на хита “Детелини” ще пее под съпровода на оркестъра на Софийската опера и балет. Който ще бъде дирижиран от един от най-талантливите млади диригенти маестро Константин Добройков. На сцената ще се съберат 67 талантливи музиканти, заедно с бенда на Лили Иванова. Музикален продуцент и аранжор на концерта е Ангел Дюлгеров, който е китарист и цигулар.

Лили Иванова специално благодари на акад. Пламен Карталов – директор на Софийската опера и балет за отношението и уважението.

За първи път в България ще бъде представен спектакъл, посветен на живота и творчеството на великия Чарли Чаплин – лично от сина му Юджийн!

Първото по рода си българско танцово шоу “Нина” на 29 Май, в Зала 1 на НДК

Още миналата година, когато Лили Иванова организира за пръв път бутиков концерт. В Народния театър за отбрана публика и представи своята биографична книга мнозина предположиха, че примата се готви да слезе от сцената. Певицата обаче не само, че не обяви сбогуване с публиката. А направи шеметно национално турне в близо 20 града на страната.

Тази година неуморната Лили също обяви 20 концерта в цяла България. Като турнето стартира на 16 май от Благоевград, а на 20 май тя отново ще пее в Народния театър. Лили Иванова ще извиси глас и във Велико Търново, Русе, Пловдив, Бургас, Варна, Шумен, Пазарджик, Сандански, Кърджали, Стара Загора, Панагюрище, Кюстендил, Смолян, Плевен, Враца. Финалът на турне 2024 ще е в “Арена София”.

Лили Иванова е първият поп изпълнител, който в последните 12 години за трети път ще изкачи сцената на “Арена Армеец”.

Пеещото сърце на България

През 2012 “Пеещото сърце на България”, както я нарече Стефан Цанев. Беше първият бг попизпълнител с концерт в зала “Арена Армеец”, когато сама – само с музикантите си – се изправи пред 15 000 зрители. Поради огромния интерес бе пуснат в продажба и секторът зад сцената. Което бе прецедент до тогава – никой друг изпълнител, нито български, нито чужд, не бе постигнал това. Концертът стана повод за създаване на специална категория в Годишните музикални награди на „БГ РАДИО” и получи приза „КОНЦЕРТ НА ГОДИНАТА“.

На сцената и сега с примата ще бъдат музикантите от LI ORCHESTRA – Ангел Дюлгеров – китари и цигулка, Огнян Енев – пиано, Орлин Цветанов – цигулка, Веселин Веселинов – Еко – контрабас и бас китара, Росен Ватев – ударни и перкусии и LaTiDa – беквокали.

“Всяка година изненада. Неуморна, единствена и неповторима”, боготворят Лили Иванова най-големите й фенове.

 

Подобни публикации

Leave a Comment