11.09.2023 Пласидо Доминго се завръща в България

Пласидо Доминго

Концерта на Пласидо Доминго на 30.03.2024 няма да се състои на посочената дата

11.09.2023 Пласидо Доминго нова дата 30.03.2024 !

Пласидо Доминго ще изнесе концерт с популярни арии от обичани опери на 11 септември в “Арена София”. “България, много съм щастлив, че отново ще бъдем заедно”, написа тенорът на официалната си страница.

82-годишният певец, наричан Краля на операта, е на световно турне, в което включи и София. От екипа му казват, че маестрото подготвя специална изненада за гостуването си тази година. През 2014 г. световният тенор вдигна на крака публиката с изпълнение на песента “Моя страна, моя България” на Емил Димитров.

Музикални критици твърдят, че това ще е последното голямо турне за знаменития изпълнител, посочват организаторите. По думите им освен традиционни страни като Испания и Германия, в които често пее, Доминго този път включи държави като Узбекистан и Турция.

Музикални критици твърдят, че това ще е последното голямо турне за знаменития изпълнител.

На сцената Доминго излиза с местни оркестри и кани за свои партньори млади оперни таланти, някои от които са финалисти на оперния конкурс “Опералия”. Конкурсът се смята за най-авторитетния в света. От него тръгна и световната кариера на българското сопрано Соня Йончева, припомнят организаторите.

В София на сцената ще се представят две нови звезди – Дженифър Роули и Кристина Рамос. Очаква се да звучат арии и дуети от опери на Верди и Пучини.

Това е трето гостуване на Пласидо Доминго в България. Първото беше отново в “Арена София” (тогава “Арена Армеец”) през 2014 г. През 2021 г. пя под открито небе по покана на Соня Йончева. Концертът пред храм-паметника “Св. Александър Невски” събра над 5000 зрители на площада и бе гледан от над 60 хил. зрители чрез стрийминг в целия свят. До края на годината той ще бъде показан по една от големите световни телевизии за класическа музика.

Тази седмица Пласидо Доминго отново ще застане на една сцена с българското сопрано в специална гала, посветена на диригента Даниел Баренбойм – на фестивала в Залцбург. В нея ще участват още Чечилия Бартоли, диригентът Зубин Мета и други звезди на оперната сцена.

Схема на залата за концерта на Доминго:

Подобни публикации

2 Thoughts to “11.09.2023 Пласидо Доминго се завръща в България

 1. Анита

  Здравейте, за Пласидо Доминго са обявени цени от 70-200лв, не мога да намеря евтини билети

  1. redaktor

   Здравейте, на този адрес “билети” секторите в оранжев цвят, са на цена от 70 лева.
   Поздрави!

Leave a Comment