16.11.2022 Световното първенство по скокове на батут ще бъде официално открито днес

Световното първенство по скокове на батут

Световното първенство по скокове на батут ще бъде открито официално днес с церемония в 9.30 часа в “Арена София”. Надпреварата ще продължи до 19 ноември.

Сред официалните гости ще бъдат министърът на младежта и спорта Весела Лечева. Президентът на Световната федерация по гимнастика (ФИГ) Моринари Ватанабе. Покана е изпратена и до президента на Република България Румен Радев.

При мъжете и при жените България ще бъде представена от трима спортисти – Мариан Михалев и сестрите Христина и Мариела Пеневи. Вчера те направиха втора официална тренировка в залата, която вече е напълно завършена, оборудвана с новите батути и очаква началото на състезанията.

Шампионатът на планетата стартира с квалификациите в олимпийската дисциплина батут индивидуално. От 10.00 часа в сряда са пресявките при мъжете. В които са заявени 97 състезатели. Мариан Михалев е в петата от общо девет групи.

От 10.55 часа започват квалификациите при жените. Където ще стартират 76 спортистки. Христина Пенева е в четвърта група, а Мариела Пенева е пета от общо седем групи.

В “Арена София” вече е и световният и трикратен европейски шампион в дисциплината двоен минибатут Радостин Рачев. Той е посланик на първенството.

Общо около 380 състезатели от 45 държави ще участват на Световния шампионат в София. По време на който ще бъдат раздадени 15 комплекта медали.

Подобни публикации

Leave a Comment