Боряна Калейн поведе в многобоя за Световната купа по художествена гимнастика

Световната купа по художествена гимнастика

Боряна Калейн поведе в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в София. Българката изигра много силни две съчетания с топка и обръч и заслужено събра най-висока обща оценка. За изпълнението си на топка тя получи 31.150 точки, а за съчетанието на обръч – 32.950. Сборът от двете композиции (64.100 точки) й осигури лидерската позиция, както и класиране за финалите на тези два уреда в неделя.

Другата ни представителка на турнира в индивидуалната надпревара – Ситлияна Николова е на временното 3-о място след първия състезателен ден. Тя допусна груба грешка на топка, като изпусна уреда извън килима и завърши съчетанието с резервен уред. За изпълнението си получи 27.650 точки. На обръч Стилияна Николова беше оценена с 32.000.

София Рафаели от Италия е на второ място във временното подреждане с общ сбор от 59.650 точки, а на четвърто е нейната съотборничка Милена Балтасари, която допусна неточности.

Състезанието в индивидуалната надпревара ще продължи в събота, 9 април, със съчетанията с бухалки и лента.

Грешка на ансъмбъла остави България извън топ 3 във временното класиране

Ансамбълът на България заема четвърто място във временното класиране за многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в “Арена Армеец” в София. Вая Драганова, Елена Георгиева, Петя Борисова, Женина Трашлиева, Биляна Везирска и София Иванова допуснаха доста грешки в композицията си с пет обръча, включително излизане на уред извън терена.

Възпитаничките на Весела Димитрова получиха оценка от 24.200 точки, от които 12.500 за трудност, 7.500 за артистичност, 4.500 за изпълнение и 0.300 наказание за излизане на уреда. Българките представиха много атрактивна, трудна и красива композиция, но с доста грешки. Все още те не са сработени като отбор и им предстои доста работа.

България се класира за финала на пет обръча, тъй като в София има само шест ансамбъла.

Лидер във временното класиране е Гърция с 27.950 точки, пред Франция с 26.500 и Испания с 25.450 точки. След България останаха отборите на Япония и Германия.

Утре ансамблите ще представят композициите с три ленти и две топки, след което ще станат ясни медалистките в многобоя.

Подобни публикации

Leave a Comment