Боряна Калейн взе златен медал в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика

Световната купа по художествена гимнастика

Боряна Калейн спечели златен медал в многобоя по художествена гимнастика на Световната купа в София, която се провежда в столичната зала „Арена Армеец“. Българската грация триумфира с общ сбор от 127.100 точки. За страхотното си представяне на лента Калейн получи оценка от 31.350. 21-годишната състезателка се справи силно и в съчетанието си на бухалки, където получи 31.850 точки.

Сребърният медал отиде за представителката на Италия София Рафаели, която е възпитаничка на внучката на легендарната Жулиета Шишманова – Жулиета Канталупи. Рафаели събра общ сбор 124.550.

Николова допълни великолепното ни представяне в многобоя с бронзовото си отличие в своя дебют на Световна купа пред родна публика. Талантливата ни грация получи общо 123 800 точки след оценка 32.050 на бухалки и 32.100 на лента.

В утрешния ден Калейн ще се бори за медали и в четирите финала на отделните уреди, докато Николова ще се опита да стигне до отличие в тези на бухалки, обръч и лента.

Българският ансамбъл спечели титлата в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика

Ансамбълът на България спечели титлата в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в “Арена Армеец” в София.

В първото си официално състезание Вая Драганова, Елена Георгиева, Петя Борисова, Женина Трашлиева, Биляна Везирска и София Иванова изпълниха много добре композицията си с три ленти и две топки под бурните аплодисменти на публиката и получиха оценка от 28.950 точки. Те имаха някои неточности, но като цяло не груби грешки.

Вчера българките имат 24.200 точки на пет обръча, след като допуснаха много грешки. Възпитаничките на Весела Димитрова събраха от двете изпълнения 53.150 точки и взеха златните отличия.

Всички останали ансамбли допуснаха много грешки днес. На второ място е Гърция с 52.650 точки (24.700 и 27.950), а на трето остана Франция с 50.900 точки (26.500 и 24.400).

Утре Световната купа завършва с финалите на отделните уреди при жените и при ансамблите.

Подобни публикации

Leave a Comment