Важна 2020 година предстои за българската борба

Календарът на българската борба е изпъстрен от събития като в основата са Олимпийските игри в Токио.

Българска федерация по борба излезе със спортния си календар за 2020 година. В него личат много важни състезания като годината със сигурност ще бъде тежка от физическа гледна точка. Дали обаче ще бъде успешна, предстои да разберем.

През януари предстоят държавните лични първенства, които ще се проведат в София (между 23-ти и 26-ти януари ). В началото на февруари ще се състои Европейското първенство по борба. Домакин на събитието ще бъде „Вечният град“ – Рим, Италия (от 10-ти до 16-ти февруари).

Месец март е белязан с първата олимпийска квалификация. Тя ще се проведе от 19-ти до 22-ри март, а домакин на проявата ще е унгарската столица Будапеща. До момента страната ни има само една спечелена олимпийска квота за Игрите в Токио и тя е на Тайбе Юсеин.

България ще бъде домакин на две големи събития през април.  От 9-ти до 12-ти ще се състои един от най-големите международни турнири – „Дан Колов – Никола Петров“. Изданието на надпреварата ще бъде под номер 58, а домакинът е град Пловдив.

От 30-ти април до 3-ти май София ще приеме втората олимпийска квалификация. Най-добрите, които не са взели още квоти за Токио ще премерят сили в столицата.

Припомняме, че страната ни имаше цели 11 борци на предишните Олимпийски игри, които се проведоха в Рио, а бронзов медал тогава спечели Елица Янкова.

Стигаме до върха за годината – Олимпийските игри. Турнирът по борба в Токио ще се състои от 2-ри до 8-ми август като се надяваме този спорт отново да ни донесе радост.

Поради богатия календар, Световната федерация по борба реши, че през 2020 година няма да се провежда шампионат на планетата за мъже и жени. Следващото Световно първенство трябва да се състои от 2-ри до 10-ти октомври 2021 година в Осло, Норвегия.

Подобни публикации

Leave a Comment