Иран стана отборен победител на световното по борба за кадети

световното по борба за кадети

Едмонд Назарян успя – донесе медал за България от световното по борба за кадети  в София

България най-сетне спечели медал от Световното по борба за кадети, на което е домакин. Той бе завоюван в последния ден от надпреварата, а негов притежател е младата ни надежда Едмонд Назарян. Синът на легендата в родната борба и двукратен олимпийски шампион Армен Назарян спечели малкия финал при 51-килограмовите на класическия стил, а неговият баща бе в ъгъла днес.

Едмонд стигна до медала с победа с технически туш постигнат з апо-малко от 3 минути над индиеца Аршад Аршад. Иранецът Сеид Лейвеси, от когото нашият загуби в полуфинала, пък ликува с титлата. Назарян е двукратен европейски шампион. Трети от Мондиал 2018 и от Европейските младежки олимпийски игри, но в друга кагория – до 45 кг. Така това представяне е дебютно за него при по-тежките.

Отборът на Иран в класическия стил грабна титлата при нациите на световното по борба за кадети, което се проведе в столичната „Арена Армеец“.

В последния ден на шампионата със злато се окичиха Сайед Лейвеси в категория до 51 кг. И Реза Саки при 71-килограмовите, с което допринесоха за отборна победа на персите в класическия стил. Те грабнаха трофея с актив от 148 точки, следвани от Азербайджан с 123, а на трето място, със 99 точки са Русия.

 

 

 

 

 

 

 

 

Едмонд Назарян, който спечели единствения медал за България от шампионата в София (бронз в категория до 51 кг.), помогна на страната ни да се изкачи в отборното класиране от 28-мо, до 16-то място. Родните класици имат в актива си 19 точки.

 

 

 

 

 

 

 

 

В общото класиране по медали, победител отново е Иран. Персите завършват първенството в София със седем титли. На второ място са Русия – с шест, следвани от Япония, която също спечели шест титли.

Подобни публикации

Leave a Comment