12.04.2019 Световната купа по художествена гимнастика

Световната купа по художествена гимнастика

Катрин Тасева със силно начало на Световната купа по художествена гимнастика в София


Първо бе съчетанието ѝ с топка, което получи най-високата оценка – 19.800.

За това с обръч пък събра 20.650 точки и сбор от 40.450.

След всички съчетания от Група “А”, Тасева е втора във временното класиране. Първа се нарежда Линой Ашрам от Израел, а трета е Евита Грискенас.

Катрин Тасева временно под №4, рускиня поведе в многобоя

Тасева временно зае четвъртото място след изиграните съчетания и от втория поток на Световната купа, която се провежда в София.

При изпълненията от Група “А”, грацията ни беше втора, но беше изместена от Екатерина Селезньова. Трета остава Линой Ашрам от Израел, а лидерка е рускинята Александра Солдатова.

Катрин събра общ сбор от 40.450 точки след изпълненията си на топка и обръч.

Невяна Владинова и Катрин Тасева се класираха за финалите на топка и обръч

Невяна Владинова и Катрин Тасева се класираха за финалите на топка и обръч на Световната купа по художествена гимнастика в София. На топка Владинова влезе във финала с втора оценка, след като получи 20.350 точки за изпълнението си. Единствено водачката в класирането Александра Солдатова (Русия) получи по-висока оценка от българката – 21.800 точки. Тасева е с пета оценка на топка – 19.800 точки.

Катрин Тасева се класира за финала на обръч с трета оценка, след като получи 20.650 точки. Повече от нея днес на обръч получиха Екатерина Селезньова – 21.300 точки, както и Линой Ашрам – 21.100 точки. Владинова влезе във финала на обръч с шеста оценка – 20.150 точки.

Финалите на отделните уреди в индивидуалното са в неделя. Утре Тасева и Владинова ще играят съчетанията си на бухалки и лента.

Отлично начало за ансамбъла ни по художествена гимнастика!

Ансамбълът на България по художествена гимнастика изигра перфектно съчетанието си с пет топки и поведе класирането за многобоя на Световната купа в София с оценка от 24.950 точки.

Възпитаничките на Весела Димитрова и Михаела Маевска в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова и Стефани Кирякова се справиха отлично в първия ден от състезанието и заслужиха оценка за трудност 16.100 точки.

Втора оценка за съчетанието на топки днес получи отборът на Италия – 24.300 точки, а на третото място във временното класиране за многобоя се нареди тимът на Япония, който получи 23.750 точки. Отборът на Беларус е четвърти с 23.350 точки.

Утре българките ще продължат борбата за златните медали в многобоя със съчетанието си с обръчи и бухалки.

 

 

 

 

Подобни публикации

Leave a Comment