23.03.2019 Осмата “Нощ на звездите” и опит за световен рекорд

Нощ на звездите

Вече осем години фондация на Енчо Керязов за подпомагане на даровити българчета организира „Нощ на звездите“. Седмата нощ на звездите събра 150 участници от 11 държави, които представиха невиждани номера. Плюс 13 деца от България. Никъде другаде не могат да се видят шестима носители на Златен клоун в едно шоу. Традиция е  всяко следващо издание „Нощ на звездите“ да изненадва публиката и надскача предишното. Случва се един незабравим шоу-спектакъл в зала „Арена Армеец“, в началото на който хора на изкуството и спорта със световен авторитет и тежест в обществото връчват наградите на най-изявените и талантливи деца на България в категориите Изкуство, Образование, Спорт. Отличия има и за ученици в неравностойно положение, които с достойнство утвърждават невероятните възможности на човешкия дух, воля и упоритост!

Представлението е уникално и по отношение на усилията да се стиковат програмите на толкова много звезди на музиката и манежа от цял свят на една дата, да се превози реквизита им от другия край на планетата, да им се осигури време за репетиции…

Какво да очакваме преди осмата “Нощ на звездите”

Нощ на звездите

Осмата „Нощ на звездите“ ще мине под знака на магията във всичките й проявления. 30 танцьори от пет различни жанра ще покажат, че изкуството е вълшебство. По традиция живата музика ще се изпълнява от оркестър от 60 музиканти под ръководството на Левон Манукян. Десет знакови личности от българския шоу бизнес също ще излязат на сцената.

Самият Енчо Керязов подготвя изненадващ нов номер, който няма нищо общо с еквилибристиката и е създаден специално за грандиозния спектакъл. За да видите изпълненията на гостите от чужбина едно по едно ще трябва да прелетите целия свят, а тук каймакът на манежа ни идва на крата.

Това са „Дуо Стиберти“, победители от последното издание на фестивала в Монте Карло, клоунът на клоуните – Давид Ларибле, също притежател на “Златен Клоун”. Ще пристигне и най-пластичният човек в света – Александър Батуев, единственият артист от този жанр печелили Сребърен Клоун в цялата история на фестивала в Монте Карло.

За чест на българския цирк, „Дуо Ковачеви“ са единствените европейски артисти, дръзнали да изпълнят предно салто от външната страна на Колелото на смъртта. Те са избрали “Нощ на звездите”, за да направят опит за световен рекорд – салто със завъртане на 360 градуса, чудо, граничещо с магията.

Публиката в „Арена Армеец“ ще се диви и на „Дуо Екстрем“- въздушни акробати, които пишат съвременната история на цирка. Само преди месец те спечелиха нагадата на френския президент Макрон на фестивал в Париж.

В рекламирането на фееричния спектакъл са се включили Михаела Филева, Христо Мутафчиев и Орлин Горанов. Клипове с техните гласове звучат във всички бензиностанции на OMW. Към тях ще се присъединят Ненчо Балабанов и Любо Киров.

От 1 декември 2018 г. на сайта на фондация „Енчо Керязов“ ще можете да изпращате кандидатурите на талантливите и успели българчета. От тях журито да избере наградените за 2019 година.

Подобни публикации

Leave a Comment