Световното първенство по художествена гимнастика – ансамбълът влиза в играта!

Световното първенство по художествена гимнастика

Световното първенство по художествена гимнастика в София навлиза във финалния си етап. От днес започва надпреварата при ансамблите. Тук България стиска силно палци на своите „златни момичета“.

Надпреварата за Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова започва с многобоя. Където участие ще вземат общо 36 отбора. Шестият състезателен ден в „Арена Армеец“ стартира в 13:00 часа с изиграванията в Група „А“. От големите ни конкуренти в този поток изпъкват имената на Италия, Беларус и Япония.

Нашите момичета са Група „В“, където състезанието започва след 16:30 часа. Освен момичетата на Весела Димитрова, в този поток са още Русия, Украйна, както и Испания.

България играе с 16-ти стартов номер на смесеното съчетания на топки и въжета, докато на композицията на пет обръча е 34-а.

Това е второ Световно за нашия състав, който при дебютното си участие в Пезаро (Италия) през 2017-а спечели сребро в многобоя, оставайки зад Русия. Борбата за абсолютната титла в София обаче крие двоен залог. Това е така, защото класиралите се на първите три места отбори ще получат директна квота за Олимпийските игри в Токио през 2020 година.

Фантастичната българска петорка тренира с настроение в петък, като направи силно занимание, изгледано от Илиана Раева и шефката на руската художествена гимнастика Ирина Винер. По всеобщо мнение композициите на нашия тим изпъкват с особена сложност и са сред най-атрактивните, като грациите ни са сочени за едни от основните фаворити за медалите.

В неделя шампионатът продължава с финалите на двете съчетания.

Припомняме, че Катрин Тасева, Невяна Владинова и Боряна Калейн вече донесоха сребро на България от отборната надпревара в индивидуалното, а сега феновете стискат палци за още успехи.

Очакванията са в двата почивни дни трибуните в „Арена Армеец“ да бъдат изпълнени до краен предел, което неимоверно ще вдъхне още сили и увереност на гимнастичките ни.

Бронзов медал за гимнастичките и квота за игрите в Токио през 2020 година!

Ансамбълът ни по художествена гимнастика спечели бронзов медал от многобоя на течащото в момента Световно първенство по художествена гимнастика, което се провежда в София! Така нашите момичета си гарантираха и квота за Олимпийските игри в Токио през 2020!

Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова обраха овациите от феновете, които бяха напълнили “Арена Армеец”.

Грациите ни стартираха с изпълнение на смесеното съчетание на три топки и две въжета, където не бяха докрай прецизни и получиха 22.350 . Нашият щаб пусна контестация за тази оценка, която обаче бе отхвърлена. На пет обръча гимнастичките ни също не играха чисто, като сред грешките им бе и излязъл извън килима обръч.

Въпреки всичко това, сложността на композицията изигра съществена роля, като реферите дадоха оценка 19.700, което бе достатъчно за събиране на сбор от 42.050 за третото място. Така отборът ни намери място и във финалите и на двете съчетания, които ще се проведат в последния ден на Световното – неделя, 16 септември.

Ето и програмата на Световното първенство по художествена гимнастика за неделя 16 септември:

16 септември (неделя):

15:00-15:40: Финал 5 обръча ансамбли

15:55-16:35: Финал 3 топки и 2 въжета ансамбли

16:42 – Церемония по награждаване финал 5 обръча

Церемония по награждаване финал 3 топки и 2 въжета

Церемония по закриването

Галаспектакъл

Подобни публикации

Leave a Comment