Първи медал за България на световното първенство по художествена гимнастика

световното първенство по художествена гимнастика

Националният отбор на България по художествена гимнастика (индивидуално) спечели сребърен медал в отборната надпревара на 36-о световното първенство по художествена гимнастика, което се провежда в „Арена Армеец“ в София.

Катрин Тасева, Невяна Владинова и Боряна Калейн успяха да изведат страната до второто място, след като сборът от изпълненията им е 150.975.

Припомняме, че четири съчетания изпълни Тасева, докато Владинова и Калейн играха на по три уреда. Съгласно регламента от десетте съчетания при формиране на оценката се взимат осемте най-силни резултата.

Това е първи медал за България в отборна надпревара на Световно от 2001 година насам. Тогава Симона Пейчева, Елизабет Паисиева и Юлиана Найденова печелят бронз. За последно страната ни грабва среброто през 1995 година, когато Мария Петрова и Дияна Попова се преборват с конкуренцията.

Златото в отборната битка в София спечели Русия. Александра Солдатова, Дина и Арина Аверини успяха да натрупат сбор от 161.325. Бронзът е за Италия, чиито грации Александра Адурджукулезе, Милена Балдасари и Алесия Русо събраха 147.550.

Неви Владинова и Катрин Тасева останаха на шесто и осмо място във финала на бухалки

Българските гимнастички Невяна Владинова и Катрин Тасева се класираха на шесто и осмо място във финала бухалки на Световното първенство, което се провежда в София.

И двете ни грации допуснаха някои неточности при изпълненията си, като Владинова получи 17.650, а Тасева 17.200.

Титлата спечели световната шампионка от Пезаро 2017 Дина Аверина. Рускинята допусна неточност в съчетанието си, но то не повлия значително на оценка ѝ. Тя получи 19.000 точки, от които 10.800 за трудност. Това е четвърти медал със златен блясък за Дина Аверина в София. Тя завоюва първите места и на обръч, и топка, а също така прибави и титла в отборната надпревара.

Второто място на бухалки спечели Катсярина Халкина от Беларус, след 18.900, а бронзът отива близначката на Дина – Арина, която постигна резултат 18.850.

 

Боряна Калейн завърши шеста във финала на лента

Гимнастичката ни Боряна Калейн завърши на шестото място във финала на лента на Световното първенство, което се провежда в София.

Композицията ѝ бе оценена с 17.100. Българката допусна малки неточности, които я лишиха от медал.

Титлата спечели представителката на Русия Александра Солдатова. Съдиите ѝ дадоха оценка 18.600.

Среброто остана за италианката Милена Балдасари, която получи 18.550. Бронзът е за гимнастичката на Израел Лионй Ашрам с 18.500.

Ашрам игра първа от фаворитките и постави базата на оценките.

Подобни публикации

Leave a Comment