Руска доминация в многобоя на световното първенство по художествена гимнастика

световното първенство по художествена гимнастика

Трите рускини Александра Солдатова, Дина Аверина и Арина Аверина водят убедително след първите два уреда на световното първенство по художествена гимнастика в София. За финалите в многобоя ще се класират първите 24, като една страна има право на две участнички. Това означава, че едно от местата на почетна стълбичка ще бъде за гимнастичка от друга държава.

Катрин Тасева засега е пета, а Невяна Владинова осма. Ако няма грешки те ще бъдат нашите надежди за отличие. Боряна Калейн също има своите шансове, но тя изостава с почти една точка зад Владинова.

За многобоя се зачитат три от четирите оценки на отделните уреди.

Българските грации съхраниха второто си място в отборната надпревара

 

България запази второто си място в отборното класиране след третия ден на Световното първенство по художествена гимнастика в София. Днес нашите момичета играха с бухалки, а утре им предстои да завършват надпреварата с лента.

Българският отбор в състав Катрин Тасева, Невяна Владинова и Боряна Калейн има общ сбор от 150.650 точки, а лидерки са рускините Дина и Арина Аверини и Александра Солдатова със 161.175 точки. На трета позиция във временното класиране е тимът на Израел със 145.350 точки, следван от Италия със 143.900, Украйна със сбор от 142.825 точки и Беларус със 141.000 точки.

Освен това Катрин Тасева и Невяна Владинова са с голям шанс да влязат във финала на бухалки. За момента те вървят четвърта (19.200) и пета (18.750). С по-добри оценки от тях са само руските близначки Дина и Арина Аверини, съответно с 20.500 и 19.750 т., както и украинката Влада Николченко с 19.350.

Подобни публикации

Leave a Comment