Нощ на звездите 2017

нощ на звездите

За шести път българските деца отличници от световни олимпиади, конкурси и състезания получиха признанието на зрителите в спектакълa Нощ на звездите , организиран от фондация “Енчо Керязов”.

По време на звездната нощ гастролираха шестима призьори от Фестивала на цирковото изкуство в Монте Карло. Шест екстремни спортисти демонстрираха главозамайващи изпълнения, които не се подчиняват на Закона за гравитацията.

Христо Гърбов, Ненчо Илчев, певицата Люси Дяковска бяха само част от звездите, които се включиха в спектакъла. Водещи пък бяха Мария Игнатова и Ненчо Балабанов.

От тази година церемонията по награждаването в Нощ на звездите премина под патронажа на кмета на столицата – Йорданка Фандъкова.

Световният шампион по самбо Божидар Темелков спечели голямата награда в категория „Спорт“ на фондация „Енчо Керязов“ за 2017 година.

Призът на сливналията  бе връчен от легендата в спортната ни гимнастика Йордан Йовчев по време на на грандиозния спектакъл в „Арена Армеец” в София.

Двукратната олимпийска шампионка по спортна стрелба Мария Гроздева допълнително отличи Божидар Темелков.

„За мен е чест да получа тази награда в пълната зала. Благодаря на фондация „Енчо Керязов”, че отличава младите таланти на България във всички области. Пожелавам на всички успех през новата година и да са здрави”, заяви Божидар Темелков при получаването на наградата.

Той е 12-класник в Спортно училище „Димитър Рохов” Сливен и се представя в спортовете джудо и самбо.
Възпитаникът  на СА „Биоком – Ставен” (Сливен) спечели през 2016 година световната титла по самбо при юношите до 18 години в категория до 65 кг от първенството в Плоещ (Румъния).

Шестото издание за наградите на Фондация “Енчо Керязов” за най-успешните талантливи деца на България бе за категориите изкуство, образование и спорт.

Още двама спортисти, Панайот Димитров (борба) и Християн Стоянов (лека атлетика), получиха награди по време на церемонията „Нощ на звездите“. Те бяха отличени в допълнителната категория за деца в неравностойно положение.

В категория „Образование“  призът получи Александър Кръстев, който е 10 клас в   гимназия „Д-р Петър Берон“ – Варна.
В категория „ Изкуство“ с първа награда бе отличен Виктор Владков, седмокласник в ПМГ „Никола Обрешков” – Казанлък.

 

 

Подобни публикации

Leave a Comment