07.12.2024 Кубрат Пулев – Махмуд Чар в битка за WBA регулярната титла

pulev vs char 2024

Българската звезда на свръхтежката категория на професионалния бокс Кубрат Пулев ще се изправи срещу носителя на “регулярната” световна титла в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA) Махмуд Чар на 7 декември в София.

Срещата първоначално трябваше да се състои на 30 март също в българската столица, но пропадна. Роденият в Сирия с германски паспорт Чар скъса мускул на левия бицепс и трябваше да се подложи на операция.

Родният боец заяви, че ще проведе подготовката си за предстоящата битка в България. Той заминава за планинската база “Белмекен”, за да тренира на висока надморска височина в добри условия.

 

Кубрат Пулев отново в Арена София

 

“Предполагам, че ще бъде мощна галавечер. Най-важното за мен е победата! Чакахме няколко месеца да се възстанови Чар, за да бъдем спортсмени. Все пак залогът е световна титла в тежка категория на WBA“. Със сигурност ще е интересно. Всички са добре дошли и да дойдат със знамената, да са енергични и емоционални. Там е мястото! Не вкъщи! Ще вдигнем “Арена София” във въздуха. Ще има шоу! Това е бокс! Както в живота, така и в бокса – няма лесно” коментира боксьорът.

40-годишният Махмуд Чар има 34 победи в 38 мача на професионалния ринг, 20 от които с нокаут.

43-годишният Кубрат Пулев е с баланс от 30 победи (14 от които с нокаут) в 33 срещи.

Пулев за последно победи по точки в 12-рундов двубой в “Арена София” с пълно съдийско единодушие Игор Шевадзуцкий (Украйна), който замени Чар за мача на 30 март.

Германецът от сирийски произход пък не се е боксирал от 12 декември 2022 година, когато нокаутира албанеца Нури Сефери във втория рунд на гала-вечер в Хамбург.

За мнозина анализатори това е последния шанс на Кубрат Пулев отново да се намеси в топ 10 на тежката категория и той ще даде всичко от себе си за гала вечерта в София.

Мнозина виждат Кубрат Пулев като очаквания победител в битката с Махмуд Чар. Той е по-солидната и уважавана фигура от двамата в тежка категория, Това пише сайтът heavyweightboxing.com в статията си за мача между двамата на 7 декември в София.

Годишен технически преглед на автомобил, от Пан Сервиз Ауто, цена 69 лв.

 

VIP измиване на лек автомобил, плюс току-що изпечена пица, от Автомивка Grillo, намалено от 54 лв. на 29 лв.

 

Екзотично хапване за вкъщи! Суши сет с 56, 68 или 128 хапки, намалено от 41 лв. на 27 лв.

Кариерата на Чар – затънала в противоречия и бездействие

“Уместността на Чар е под въпрос. Той си върна “обикновената” титла, след като съди WBA, но кариерата му е затънала в противоречия и бездействие. След като се е бил само три пъти от 2017 г. насам, присъствието на Чар в периферията на тежката категория е озадачаващо както за много фенове, така и за анализатори. Най-забележителното му постижение беше възстановяването му като “шампион” през 2023 г. след съдебен спор с WBA, но автобиографията му е невероятно оскъдна”, пише медията.

“Пулев е по-солидна и уважавана фигура в категорията”

“43-годишният Пулев остава по-солидна и уважавана фигура в тежка категория, въпреки че най-добрите му дни са зад гърба му. Веднъж легитимен претендент за световната титла, Пулев все още е актуален и в момента е класиран в топ 30.

Припомняме, че през Март при победата на Пулев, Чар се закани на Пулев и между двамата прехвърчаха искри на ринга в Арена София.

“Поздрави, България. Благодаря за поканата. Съжалявам, че…” – тръгна да говори Чар, след което последваха освиркванията. Той се засмя и обясни, че няма проблем да го освиркват и че им благодари, както че обича всички тях и самата България.

Освен това се изказа подигравателно за срещата на Пулев. Махмуд Чар обясни, че не е видял нищо особено от мача на българина с Игор Шевадцузкий, както и че постоянно се е стигало до прекъсване. Последва и закана, че през септември или октомври месец ще го победи.

“Няма проблем. Обичам ви всички. Обичам България. Благодаря ви много. Уважения, Пулев, ти победи днес. Но обещавам, че през септември или октомври ще те бия. Тази вечер не ми показа нещо особено, имаше често прекъсване – “стоп, стоп” – започна той.

Последва реакция от Кубрат, който не остана доволен и се приближи, като понечи да му вземе микрофона, с което последваха и още повече освирквания към Махмуд Чар. Накрая регулярният шампион на WBA завърши с думите:

“Спокойно, спокойно. Ние сме спортсмени. Пулев, обещавам ще ти дам шанса за световната титла. Ще се виждаме скоро”.

Схема на залата за двубоя:

Подобни публикации

Leave a Comment

Времето през което е активна проверката за човек е 5 минути, след като изтече трябва да презаредете CAPTCHA.