Елитът на художествената гимнастика е в Арена София

Световната-купа-по-художествена-гимнастика-2024

София отново се превръща в столица на световната художествена гимнастика. Най-добрите грации започват утре участието си във втората за сезона Световна купа. А днес българският национален отбор направи добра подиум тренировка в Арена София.

В рамките на 30 минути Боряна Калейн, Стиляна Николова и петте момичета от ансамбъла изиграха стабилно новите си съчетания.

12-14.04.2024 Световната купа по художествена гимнастика 2024

„Допускаха се някои грешки, но момичетата играят с добро самочувствие, уверени, концентрирани и играха много добре. При всички случаи вече пред публика ще има някакво вълнение, но мисля, че вече са достатъчно зрели и двете, и ансамбъл, за да могат да овладеят вълнението“, сподели Илиана Раева.

За първи път в България ще бъде представен спектакъл, посветен на живота и творчеството на великия Чарли Чаплин – лично от сина му Юджийн!

Първото по рода си българско танцово шоу “Нина” на 29 Май, в Зала 1 на НДК

Голямата отсъстваща от Световната купа в Арена София е световната шампионка Дария Варфоломеев от Германия, а Боряна Калейн и Стиляна Николова ще се борят за призово класиране.

България има пълен комплект олимпийски квоти за игрите в Париж. Преди най-големия спортен форум обаче на грациите им предстоят още три световни купи, Европейско първенство в Будапеща и първа Европейска купа в Баку.

Вижте още актуални новини за събитието на https://gong.bg/oshte-sport/drugi-sportove

Подобни публикации

Leave a Comment