12.02.2024 Европейско първенство по вдигане на тежести 2024

Европейско първенство по вдигане на тежести

България ще е домакин на Европейско първенство по вдигане на тежести за мъже и жени през 2024 г. Шампионатът ще се проведе в “Арена София” от 12 до 20 февруари 2024 г. Първенството е и олимпийска квалификация за игрите в Париж.

България кандидатства за него, след като Турция се отказа от домакинството заради допинг нарушения. В понеделник президентът на Европейската федерация по вдигане на тежести (EWF) Антонио Конфлити се срещна с министъра на младежта и спорта Димитър Илиев, за да обсъдят евентуалното домакинство. Днес EWF потвърди, че София ще приеме първенството.

“Искам да изкажа сърдечната си благодарност към всички замесени – сбъднахме тази мечта. За непоколебимата подкрепа за предоставената ни невероятната възможност да бъдем домакини. За нас е истинска чест да ни бъде поверена такава престижна отговорност и обещаваме да направим това първенство незабравимо преживяване, както за всички участници, така и за зрителите”, заяви президентът на Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ) Ариф Маджид.

За последно България беше домакин на европейско първенство за мъже и жени през 2005 г. Тогава шампионатът се проведе в зала “Универсиада”.

Leave a Comment