08.12.2023 Брайън Адамс изпълняваше желания в Арена София

Брайън Адамс

 Поредния си изключително силен концерт в България направи рок – легендата Брайън Адамс миналата вечер – на връх студентския празник. Пред абсолютно пълната зала Арена София канадският музикант буквално изпълняваше желанията на феновете и свиреше каквото те поискат, доказвайки за пореден път, че е един от най-добрите изпълнители на живо. Концертът беше организиран от Nucoast Concerts, които се налагат като много свеж организатор на силни музикални събития у нас.

Концерт беше четвърти в България за Брайън Адамс. Първият беше още през далечната 2006 година в Зимния дворец, в София, последван от ново шоу десет години по-късно отново в столицата и едно в Пловдив през 2019 година.

Този път шоуто продължи близо два часа – от около 20:30, почти до 22:30 часа. За радост на феновете, 63-годишният певец и китарист още в началото предупреди, че ще свири дълго. Ще изпее всичките си хитове, а след това ще остави публиката сама да си избира песни и той ще изпълнява желанията.

Хитове

Брайън удържа на думата си и един след друг в зала Арена София зазвучаха хитовете I Need Somebody. Please Forgive Me, Heaven, Run To You, Straight From the Heart. Summer of ’69, Everything I Do (I Do It For You). The Only Thing That Looks Good On Me Is You, Cuts like a knife и много други. След това той наистина остави публиката да си избира песни и заедно с бандата си изпълняваше всички желания, сред които беше още един хит – Have You Ever Really Loved a Woman.

Концертът беше първата спирка от европейската част на турнето на канадския музикант, което започна в САЩ. След София то ще продължи в Сърбия, Хърватска, Австрия, Чехия и Словакия. Турът се нарича So Happy It Hurts и популяризира едноименния албум на Брайън Адамс от 2022 година. Както той вече сподели пред медии, албумът е записан в тежки условия. Заради пандемията и той сам е свирил на всички инструменти в песните – дори на барабани.

летяща кола

Българската публика имаше възможност да чуе множество парчета от този албум, сред които On The Road, Kick Ass, Never Gonna Rain, Always Have, Always Will, както и самата So Happy It Hurts. Над публиката пък се рееше надуваема летяща кола, управлявана от миниатюрни перки – символ на албума и турнето.

На концерта в София Брайън изпълни и песента It`s only love. Създадена в дует с легендарната Тина Търнър, която почина през май. Певецът не скри чувствата си към великата изпълнителка. Споделяйки колко му е помогнала тя при старта на кариерата му. Включително с поканата към него да организират голямо съвместно турне. По време на песента той за кратко включи и рефрен от един от нейните най-запомнящи се хитове. И в залата прозвуча „You’re simply the best, Better than all the rest …“. Друго парче Брайън Адамс посвети на своя баща Конрад Джей Адамс, също починал наскоро.

Хитът от ранните години на Брайън Адамс – Summer of ’69 буквално изправи всички в залата на крака. С динамичните си китарни рифове. А балади като Everything I Do (I Do It For You) превърнаха Арена София в съзвездие от хиляди светлини от смартфони. Технологиите носят със себе си нови начини за взаимодействие с публиката, заменяйки запалките и създавайки неповторими споделени визуални ефекти.

Бисове

След всичко това сред зрителите се чуха коментари, че не останаха парчета за бисове. Въпреки това Брайън изпълни още няколко от най-добрите си песни на бис – този път сам, без музикантите от бандата си. Той посвети песни на българската публика. Както и на своята майка Елизабет Джейн. Споделяйки, че когато като млад й е казал, че иска да напусне училище, за да стане рок музикант, тя просто го е подкрепила и му е казала, че тогава е важно да свири добре.

За финал, неочаквано за мнозина, той изпя още един хит – All For Love. Написан от него за саундтрака към филма „Тримата мускетари“ и по-популярен в съвместно изпълнение с Род Стюарт и Стинг. Този път Брайън го изпълни съвсем сам със своята китара, изправяйки още веднъж публиката на крака.


Брайън Адамс е канадски рок музикант, певец, композитор и автор на песни с 18 студийни албума, два саундтрак албума, седем албума, записани на живо и 75 сингъла зад гърба си. Той е носител на някои от най-значимите музикални награди, включително едно Грами, три номинации за Оскар, пет номинации за Златен глобус и много други. Най-успешната му песен Everything I Do (I Do It For You), записана за филма „Робин Худ: Принц на крадците“ е продадена над 15 милиона пъти по целия свят, което я прави и един от най-успешните сингли в поп музиката на всички времена.

 

Leave a Comment