02.12.2023 Хиподил, Контрол, Нова Генерация, Ревю и Милена отново на една сцена

Хиподил

Хиподил

Най-яките пънк, ска, ню уейв и рок банди от българската музикална арена нажежиха сцената в зала „Арена София“ в съботната вечер и разгорещиха най-отдадените си фенове. „Хиподил“, „Контрол“, „Нова Генерация“ и Ревю с Милена утолиха непресъхващата жажда за любимото звучене на хилядите малки, големи и още по-големи момичета и момчета, дошли в столицата от всички краища на страната.

Ревностните почитатели на култовите родни групи от 80-те години на ХХ век се качиха в необятната и мощна Машина на времето – Нейно Величество Музиката, и се потопиха в почти 5-часов музикален маратон. За предаността си в годините и приемствеността между няколкото поколения, дошли в залата, страстопоклонниците чуха най-най-най-любимите и известни парчета на своите най-най-най-любими банди. И някои нови, редом с тях.

Старт на спектакъла дадоха сумрачните „Нова Генерация“ точно в 19:30 ч., които потопиха публиката в типичното за стила им забулено, загадъчно и меланхолично настроение. Симеон Воев и компания припомниха защо остават „Нова генерация завинаги“, къде „Скорпионите танцуват сами“, дали са „Само двама“ и др. яки хитове.

Ревю

Приглушената музикална завеса с естетическа небрежност леко придърпа встрани Васил Гюров. И започна незабравимо „Ревю“ на талантливи музикални изпълнители, които разчупиха с форма, звук и цвят артистичния подиум. И като на истинско музикално дефиле на сцената видяхме неповторимата кралица на рока у нас Милена Славова. Сексапилната Криси Серафимова и бунтарката с данни на световен модел и брилянтен басист Алекс Александрова.

Дамите поканиха хилядите в залата под „Шарената сянка“, на „Закуска“, при прословутия „Директор на водопад“ и т.н. А българският двойник на Хавиер Бардем. Колоритният Цветомир Игнатов, по-известен като Сиси Сърмата или Сър Мата Хари, успя да изненада иначе уравновесения Гюров и също сподели сцената с тях за едно парче време.

Приповдигнатото настроение на феновете стигна взривоопасни граници с последвалото „натурално бедствие“, нарекло се „Хиподил“, и неудържимия му атлетичен и все още все така добре изглеждащ негов фронтмен Светослав Витков. Вокалът-спортяга с черен колан по бойни изкуства не изневери на стила си. И в музикално, и в граматическо, и в естетско отношение. И направи всичко възможно да направи съпричастна всяка част от публиката с неговите нужди, размисли и страсти. Което доведе до бурни, любовни и истерични реакции от другата страна на сцената.

Светльо и компания

В замяна, на което Светльо и компания – бандата се събра в изначалния си състав! – получиха така нужната им дозичка любов от публиката, безконечни ръкопляскания, страстно пого и… огромен розов сутиен. Наистина необяснима е човешката обич. Отблагодаряваща се за една „Бира с водка“, гмурнала се в „Море от алкохол“, не/видяла „Чифт очи“ и козирувала на тромпетиста на бандата, докато изпълнява солото на „Бате Гойко“.

А финалът… Той просто беше заслужено грандиозен! Неконтролируемите „Контрол“ бяха върхът, както винаги. И заради изключителното вокално и артистично попадение от няколко години насам в лицето на Иван Гатев. И заради появата на сцената в някои парчета на „старото куче“ Николай Йорданов, по-познат на всички като Кольо Гилъна. „Леле како“, така или иначе дойде и „Най-щастливият ден“, в който видяхме, че Ванката наистина потвърди: „Не съм нормален“.

Височкият левент, решил външния си вид в черно-бяло, се метна на гребена на вълната. Буквално! Гатев хвърли надуваема лодка в морето от ръце на публиката. След това се остави на фенската стихия да го понесе из безбрежието в пълната зала. Върнаха го жив и здрав на сцената. Там го очакваше все още жив, макар и едва държащ се от опиянение първият клавирист на бандата Красимир Неделин – Крезо. А бе, луда, луда работа!…

Шоуто на БГ артистите ни ще държи влага на феновете им за дълго време напред. Но всички меломани искрено се надяват следващата подобна изява да не е чак след 5 години.

Подобни публикации

Leave a Comment