19.10.2023 Българин помля съперника си в MAX FIGHT 56

MAX FIGHT 56

Борислав Велев – Рой постигна опустошителна победа с ТКО само в рамките на първия рунд срещу съперника си от Никарагуа Пабло Мендоа в подглавната битка на MAX FIGHT 56. Това беше 13-та победа от 13 мача на профи ринга за Велев, който в предишния си дуел отново под шапката на MAX FIGHT постигна славен успех над Григор Саруханян на 2 юни.

Още с първата си комбинация от четири прави удара Рой пусна кръв на съперника си, след което го натика в ъгъла и го засипа с още залпове. Лицето на Мендоса беше окървавено и той бързо беше пратен в нокдаун, но намери сили да се изправи.

Сякаш нямаше удар на Рой, който да не намери целта, а той обсипваше опонента си с попадения като ураган. При прекъсването за почистване на кръвта в залата се чуваха викове “българи юнаци”. А всички се чудеха кога ще бъде регистриран следващия нокдаун. Това се случи след ляв прав в края на рунда, а от ъгъла на боеца от Никарагуа хвърлиха кърпата, защото бяха видели достатъчно.

Конър Макгрегър

Конър Макгрегър поздрави Велев за безкомпромисното представяне, като си направи снимки с него и споделиха интересни моменти, а ирландецът подари и специална бутилка на българския боксьор с негов автограф, а поздрави лично целия му щаб.

В събитието има битки по правилата на бокс, кикбокс и ММА, като главната среща е по бокс за титлата на UBO в полусредната категория.

Александро Амаритей нокаутира Вилиан Комитски с две поредни десни крошета на галавечерта MAX FIGHT 56, като реферът сложи край на срещата в полза на Амаритей след видимо зашеметяване на българския съперник. Битката се проведе по правилата на К-1 с ММА ръкавици и категория до 85 кг.

Оберт Чамасанян спечели с 2-1 съдийски гласа във впечатляващо срещу Олексий Ширяев. Чамасанян демонстрира агресия и успешни атаки в тялото на своя съперник. Той успя да отвори аркада над дясното око на Ширяев, което вероятно повлия на решението на съдиите. Битката беше много оспорвана, а победата на Чамасанян бе чрез съдийско решение след невероятно напрегнат трети рунд.

Мартин Иванов

Мартин Иванов постигна убедителна победа в боксов мач срещу Золтан Сабо. В ъгъла на Мартин беше известният професионален боксьор Здравко Попов от Велико Търново. Битката завърши след серия от тежки комбинации. Те сломиха Сабо и доведоха до технически нокаут, официално прекратен от рефера и отбора на Сабо.

 Благой Лачев започна с доминиращо представление в първия рунд срещу Тудор Костенюк. Но след успешен захват за гилотина в началото на втория рунд, Костенюк записа обрат и спечели битката. Лачев прояви доминация с борбата си, но беше принуден да се предаде след успешния захват на Костенюк.

Борислав Велев – Рой постигна убедителна победа с ТКО в първия рунд срещу Пабло Мендоа от Никарагуа. Запазвайки перфектния си професионален рекорд от 13 победи в 13 мача. В битката, Рой изпращаше съперника си в нокдаун и го обсипваше с удари, привличайки вниманието и похвалите на Конър Макгрегър, който също поздрави Велев след мача.

Йосиф Панов спечели световната титла на UBO срещу французина Саид Месауд след 12 рунда и съдийско решение (116-114, 117-114, 115-113). Българският боксьор доминираше в мача и заслужено спечели титлата. Биеше  се с високо темпо срещу корав опонент, и беше поздравен от Конър Макгрегър и получи финансов бонус за “най-добрата битка” на галавечерта.

Ето всички резултати от основните битки на MAX FIGHT 56:

  • Йосиф Панов победи Санди Месуд със съдийско решение
  • Борислав Велев победи Пабло Мендоза с ТКО
  • Тудор Костенюк победи Благой Лачев със събмишън
  • Мартин Иванов победи Золтан Сабо с ТКО
  • Оберт Чамасанян победи Олексий Ширяев със съдийско решение
  • Александру Амаритей победи Вилиян Комитски с ТКО

Leave a Comment