20.09.2023 Миле Китич отпразнува 40 години на сцена с мегаконцерт

Миле Китич

Легендата на сръбската музика Миле Китич избра да отпразнува своя юбилей “40 години на сцена” в зала Арена София с мегаконцерт.

Шоуто започна с ефектно 3D осветление, идващо право от сцената, епична музика и спиращи дъха вибрации, от които потръпнаха всички 12 000 фенове на Миле в залата. След това публиката беше подгряна от оркестъра на Енджия Маврича.

Миле Китич безспорно е един от най-обичаните изпълнители у нас и вчера го доказа за пореден път, когато цялата зала беше пълна и пееше в унисон с него. Като специален гост на концерта се появи и популярният в цяла Сърбия певец, композитор и текстописец Педя Меденица.
Миле неведнъж е заявявал, че Меденица е негов много близък и обичан приятел, и колега. Педя Меденица е най-известен с това, че е автор на текста на песента Imam ljubav ali kome da je dam (Имам любов, ала на кой да я дам). Тя се изпълнява от босненецът Амар Гиле. И след изпяването й на финала в сръбското шоу Zvezde Granda, Амар става суперзвезда във всички бивши Югославски републики.

Grand Production

Екип от редактори на продуцираното от Grand Production шоу Zvezde Granda присъствал на предпоследната репетиция на Миле Китич преди да замине за концерта си в София. Той отворил душата си пред тях и разкрил, че е много нетърпелив да застане пред българската публика.

“Често ходя в България. Както по участия, така и на почивки, а на всеки две-три години изнасям концерт в Арена София. Там е мястото, където хората ме обичат и се чувствам най-добре. Концертите са малко стресиращи, но искам да почета и уважа всички мои фенове, които не могат да дойдат в клубовете на мое участие. Очаквам на концерта всичко да е наред. Увериха ме, че всичко ще си е на мястото и вече чакам с нетърпение”. Това е заявил Миле Китич пред екипа на Grand.

Въпреки леката тревожност и нетърпение от негова страна, Миле Китич успя да оправдае очакванията на публиката. След като изпя и последната си песен, той закри концерта с думите: “Туто финито! Полицай щунде! До следващия път!”

Туто финито – в превод от италиански, завършек, край на нещо.

Полицай щунде – в превод от немски, полицейски(вечерен) час.

Подобни публикации

Leave a Comment