21.04.2023 Moto Expo 2023 е в разгара си

Moto Expo 2023

MOTO EXPO 2023 е в разгара си! Във втория ден, петък, внезапно скочи броят на посетителите в зала Арена София. Естествено, броят на посетителите в почивните дни се чака да бъде още по-голям. А на щандовете на изложителите има много забавни мотоциклети, екипировка, аксесоари и всичко обвързвано с мотоциклетите.

За първи път на MOTO EXPO 2023 има къстъм секция. Да, до момента имаше обособени машини, изложени при обособени компании, само че в този момент има специфичен щанд на сдружението Café Racer Club Bulgaria. Там са събрани творбите на къстъм ателиетата от цяла България. А те, повярвайте са в действителност ювелирни изработки.

Затова би трябвало да споменем всички, които демонстрират своите творби на мотоциклетното изкуство. Та са сътворени от Classic Garage Honda – София, Bull Moto Custom – Кюстендил, Tossa R – София, Back Stage Work Shop – Пловдив, Custom Garage – Благоевград, Atelier Two Whells – Дупница, Theracian Custom Bikes – Варна. Всички те са изложили своите произведения, родени въз основата на разнообразни марки – Honda, BMW, Yamaha и други.

Награди

„ Много от тези мотоциклети са спечелели разнообразни награди на къстъм шампионати у нас и в чужбина “, не без гордост твърди Иван Мушев – ръководител на Café Racer Club Bulgaria. В клуба към този момент има и една чаровна дама – Александрина Боянова. Инак членовете на клуба са 50 индивида

Сред другите модели могат да се видят и доста редки екземпляри. Един от тях е разработка на в действителност рядко срещан модел мотоциклет – Honda CB 750 от 1977 година С него основателите му са поканени да вземат участие на ревю в лондон на 27 май. Пожелаваме им да завоюват премия. Защото за изработката му са отишли четири години, а единствено боята на обособените детайли е… 20 ръце. Сиреч всеки подробност е култивиран боядисван лъскан, шлайфан, лакиран 20 пъти.

И защото стана дума за редки мотоциклети, то подобен – снежно бял Honda Valkiria, може да се види на щанда на вносителите на Motul и на относително новата за България марка за масла, смазочни материали и мотокозметика Ipone. Машината в действителност е неповторима, каквито са и продуктите, предопределени единствено за мотоциклети – Ipone.

С цялостна мощ не престава да работи и МОТО УЧИЛИЩЕТО ЗА ДЕЦА. За първи път у нас се прави сходно нещо. Деца сред 4 и 7 години могат да покарат един от двата мини мотоциклета Yamaha. А към тях се причисли и един дребен GasGas. Дори многократният първенец по мотокрос на България, а в този момент управител и началник на тим Мартин Тодоров реши и през днешния ден да участва на образованието на децата, макар уговорките си този уикенд на мотокроса от националния шампионат в Севлиево.

Подобни публикации

Leave a Comment