06.04.2023 Мартин Копривленски съсипа от бой съперника си на MAX FIGHT 53

MAX FIGHT 53

Мартин Копривленски нокаутира Овидио Жалуба в една от международните срещи в стил К-1 на галавечерта MAX FIGHT 53. По-малкият брат на най-успешният български кикбоксьор Стоян предложи зрелищен и качествен двубой. Той регистрира една от най-впечатляващите си победи в професионалната кариера.

Още в първия рунд три предни кика на Копривленски пратиха съперника на пода. Като той едвам престъпваше към ъгъла си след последния гонг. Изключително много попадения успя да пласира Мартин, като постави на арената пълния си арсенал от разнообразни кикове. Беше впечатляващо, че изобщо Овидио издържа до края на трите минути. Но зрителите в “Арена София” усещаха, че нокаутът е близо.

Дясно кроше и ляв хайкик, последван от преден кик в слънчевия сплит беше от красивите комбинации на Копривленски в първата половина на втория рунд. Впоследствие крошетата му започнаха да отварят аркада на дясната вежда на съперника. Който все пак се опита да опонира с няколко лоукика. Спининг-бек-фист в лицето на Жалуба бе украшението на рунда. А преди него Копривленски не пропусна да накаже противника с няколко ляви хайкика.

Арбитърът отброяваше за “изправен” нокдаун в началото на третия рунд, но той продължи, макар и само за да “изяде” още един спининг-бек-фист и да бъде пратен в нов нокдаун. Десните крошета и киковете в тялото не спираха да намират целта, но Овидио някак си успяваше да стои на крака. Още един спининг-бек-фист бе последван от ляв хайкик в лицето и Копривленски можеше да триумфира, защото от ъгъла на съперника хвърлиха бялата кърпа още преди реферът да опита да отброи за трети път за нокдаун.

Стефан Миленов

Стефан Миленов зарадва феновете в “Арена София” със скоростна победа чрез риър-некед-чоук още в средата на първия рунд срещу Андрей Пирля на турнира MAX FIGHT 53.

Миленов трябваше да се справя с неудобството да се изправи срещу изцяло нов противник. Защото първоначалният му такъв Габриел Пуфтя се отказа от битката в последния момент.

Миленов все пак показа превъзходството си и отново демонстрира отличните си умения на земя. Той записа нова победа в категория до 70 кг и остава непобеден на професионалния ринг, като след края на двубоя благодари на треньора си Деян Топалски.

Още в първите десетина секунди Миленов регистрира тейкдаун, което беше очаквано, предвид че основните му сили са на земя. Съперникът му се справи с изправянето, но получи коляно в главата, а после отново мощно повали Пирля. Румънецът опита да направи гилотина, но не я подкрепи с краката си и за Стефан не беше такъв проблем да се измъкне.

Стефан веднага след това опита да осъществи риър-некед-чоук и опонентът му се предаде, приключвайки срещата за по-малко от две минути.

Подобни публикации

Leave a Comment