08.03.2023 Никос Вертис с 3-часов концерт и обещание за следваща среща

Никос Вертис

Неуморен… Такъв е Никос Вертис на сцената. На 8 март, навръх дамския празник, гръцкият певец изнесе близо 3-часов концерт без пауза в столичната зала „Арена София“.

Почитателите му определено отбелязаха продължителното му пеене без почивка и го определиха като музикалния крал на Гърция.

Поради големите опашки пред залата изявата на чаровния изпълнител започна точно в 21 часа. С чар и глас той превзе сцената. И този път не изневери на стила си – тъмен панталон (с верига от едната страна), бяла риза, черен елек и кадифено сако, което певецът скоро свали.

Това, което направи впечатление още преди появата на Никос, бе голямата сцена на 12 нива, под формата на кубове. На всеки един от тях имаше музикант или беквокалистка, като цветната мултимедия се излъчваше на тях вместо на стена. Двата големи екрана пък показваха Вертис в близък план за тези, които бяха в по-отдалечените краища на залата.

А публика имаше дори и в периферията зад сцената.

Неслучайно на няколко пъти Никос се обръщаше именно натам и махаше на почитателите си, които седяха зад него.

Вероятно по подобие на собствената му дискотека в Атина „Yton” сцената в залата наподобяваше на тази в неговия клуб. По един от “ръкавите” Никос имаше възможност да отиде до втора по-малка сцена към средата на залата в близост до публиката, като някои късметлии успяха да го пипнат и да му дадат подготвените подаръци, които носеха за него. Сред най-големият щастливец се оказа този, чийто телефон Никос взе и лично направи клипче с него.

Организаторите се бяха погрижили да има наличие на достатъчно карамфили, които да „летят“ към сцената, наподобявайки атмосфера на гръцка таверна.

С разнообразен репертоар и любимите „Thelo na me nioseis”, “De me skeftesai”, “Ena Psema”, както микс от бързи парчета и такива, изсвирени на китара лично от него, Вертис очарова публиката, която пък не беше запазена територия само за жени.

След близо 3-часа пеене без много излишни приказки, почивка или преобличане, Никос изпълни още веднъж „Thelo na me nioseis”, без дори да пита публиката има ли нужда от бис, като обеща отново да има и следваща среща…

След по-малко от час след края на концерта Никос Вертис вече бе пред 5-звездния хотел в центъра на столицата, където е отседнал. Певецът ще си тръгне от България в края на седмицата, като скоро му предстои да заснеме и видео клип у нас към своя нова песен.

Подобни публикации

Leave a Comment