04.12.2022 Лили Иванова накара хиляди да пеят, плачат и ликуват!

Лили Иванова

“Благодаря ви от цялото си сърце. Искам само да ви кажа, че когато навремето имах възможност да замина и да не се върна, предпочетох да остана в България и не съжалявам. Обичам ви”. С тези думи завърши кулминационният концерт от националното турне на Лили Иванова, който тепърва ще предизвиква реакции сред феновете й.

Грандиозното музикално събитие бе в изпълнената до краен предел зала “Арена София”, където примата на родната популярна музика изпя общо 16 песни, с които се разходи в цялата си 60-годишна творческа кариера.

Концертът започна с най-новото от репортера на обичаната певица – “Без контрол”, “Чуй душата ми”, “Животът”. Последва “Студ” – песен от 1989 г., която звучи в нов аранжимент, както и “Ако спра да обичам”. След “Искам те” публиката се изправи на крака и бурно аплодираше “Този свят е жена”, “Невероятно”, “Бурната река”.

Лили Иванова

04.12.2022 Колекция видеоклипове от концерта но Лили Иванова

След изпълнението на “За тебе бях”, който е и един от най-големите хитове на Лили Иванова за последните 15 години, изпълнителката развълнува много феновете си с изказването: “Аз попях доста, но да видим заедно какво ще направим”.

Цялата зала запя “Щурче”, след него “Детелини”, “Панаири”, “Предупреждение” и “Ветрове” – още една любима на българите песен, която се връща в концертния репертоар на примата с ново звучене, със соло цигулка. Финална точка на концерта сложи песента “Присъда”, в която Лили Иванова пее “Последната ми дума ще е песен”.

Любопитен момент се случи в края на концерта, когато на сцената се появи Кубрат Пулев, когото Лили представи като “един много голям българин”.

“Ти си уникална. Всички присъстващи знаят колко емоции даваш, колко любов, колко щастие на всички нас, на цяла България. Ти си феномен в българската музика. Ти си уникална и ще си позволя да говоря от името на всички.  Много те ценим и много те обичаме”, заяви с вълнение бившият национален състезател.

Кобрата поднесе огромен букет от рози и копие на амфора от златното тракийско съкровище на Лили Иванова. “Понеже Лили е едно истинско съкровище, Лили това е подарък за теб. Опитах се да взема оригинала, но охраната е много сериозна”, пошегува се спортистът.

Подобни публикации

Leave a Comment