19.11.2022 Япония спечели две титли в последния ден на Световното първенство по скокове на батут

Световното първенство по скокове на батут

Състезателите на Япония спечелиха две титли и един бронзов медал в последния ден на Световното първенство по скокове на батут за мъже и за жени в “Арена София”.

В олимпийската дисциплина батут индивидуално за жени световна шампионка стана японката Хикару Мори с 56.230 точки. Тя взе златото и в синхронните скокове заедно с Мегу Уяма, които бяха оценени с 50.590 точки.

Така Хикару Мори вече има шест златни и общо девет медала от шампионати на планетата.

В индивидуалния батут втора се класира Бриони Пейдж (Великобритания) с 55.950 точки, а трета е Ичън Ху (Китай) с 55.810 точки.

При мъжете световен шампион на батут стана Дилан Шмид от Нова Зеландия с 60.720 точки. Той е бронзов медалист от Игрите в Токио 2020. След него останаха Алан Моранте (Франция) с 58.710 точки и Ямато Ишикава (Япония) с 58.480 точки.

Световното първенство по скокове на батут

При синхроните мъже златото спечелиха германците Фабиан Фогел и Матиас Пфлайдерер с 50.950 точки.

В новата дисциплина отборен финал на всичките четири дисциплини златото взе Великобритания с 29 точки, пред САЩ и Португалия.

Отборът на Великобритания е в състав Меган Кийли, Бриони Пейдж, Кърсти Уей, Изабел Сонгхъртс, Андрю Стамп, Люис Гослинг, Люис Уестууд, Зак Перзаманос, Рис Нортхоувър.

Шампионатът в София беше официално закрит от президента на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) Моринари Ватанабе. На церемонията присъстваха президентът на БФ Скокове на батут Стоян Димитров и президентът на БФ Гимнастика Красимир Дунев.

Подобни публикации

Leave a Comment