17.11.2022 Две титли за Великобритания на Световното първенство по скокове на батут

Световното първенство по скокове на батут

Състезателите на Великобритания спечелиха две титли. А Испания и Австралия имат по една в първите четири финала на Световното първенство по скокове на батут в София.

На пътека жени отборно Великобритания стана шампион с 13.000 точки. Тимът е в състав Шанис Дейвидсън, Комфорт Йейтс, Мегън Кели и Джесика Брайн.

На второ място е САЩ с 11.000, а на трето Франция с 10.000 точки.

На пътека мъже отборно златните медали взеха отново представителите на Великобритания с 12.000 точки, пред Дания и САЩ.

Световното първенство по скокове на батут

Британският тим беше воден от Кристоф Уилъртън, трикратен световен и двукратен европейски шампион. Той взе злато на шампионатите на планетата в София 2013 индивидуално, София 2017 отборно и Токио 2019 отборно. В отбора са Джейдън Падок, Рамарни Левена и Люис Уестууд.

На двоен минибатут отборно жени триумфира Австралия в състав Чеяна Робинсон, Киера Нел, Карина Хагарти и Брейда Томас с 13.000 точки, пред САЩ и Великобритания.

На двоен минибатут отборно мъже световен шампион е Испания (Давид Франко, Карлос дел Сер, Андрес Мартинес, Николас Торибио), а в класирането следват Португалия и САЩ.

Утре по програма предстоят шест финала – на двоен минибатут индивидуално мъже и жени, на пътека индивидуално мъже и жени, както и на батут отборно мъже и жени.

Подобни публикации

Leave a Comment