28.09.2022 Фиаско за Григор Димитров на Sofia Open 2022

Sofia Open 2022

Беларуската първа ракета Иля Ивашка победи с 6:3, 7:6(3) най-добрия български тенисист Григор Димитров насред “Арена Армеец”. Срещата от втория кръг на Sofia Open 2022 бе белязана от множеството грешки от форхенда на хасковлията. Особено в първи сет, когато той бе пробит на два пъти.

Във втория сет Димитров стигна до цели 4 брейкпойнта, но не успя да се възползва, а в тайбрека №71 в света показа далеч по-здрави нерви и пречупи съпротивата на нашенеца, затваряйки на 3 точки пред разочарованата публика на централния корт в столичната зала.

Милев и Нестеров с впечатляващ дебют на двойки на Sofia Open

Участващите с “уайлд кард” Янаки Милев и Пьотр Нестеров се класираха за четвъртфиналите на двойки на турнира по тенис на твърда настилка от сериите АТП 250 Sofia Open 2022 с награден фонд 597900 евро.

18-годишният Милев и 19-годишният Нестеров надделяха над близнаците Джак и Джейми (САЩ) с 6:4, 6:4 за 76 минути на централния корт в зала “Арена Армееец”.

В дебютния си мач като двойка в Тура на АТП българските тийнейджъри бяха много солидни на сервис през цялата среща и не дадоха нито една възможност за пробив на 24-годишните американци.

Милев и Нестеров реализираха ранен пробив още в третия гейм. Той се оказа достатъчен за успеха в първата част. Във втория сет те поведоха с 4:2 и запазиха предимството си до края.

“Благодаря на всички, които ни подкрепиха в залата. Беше страхотно да играем пред вас. Надяваме се да стигнем до края. Гордея се с Янаки. Той игра страхотно пред такава голяма публика”, каза Пьотр Нестеров на корта след мача.

Така на четвъртфиналите младоците ще срещнат поставените под номер 2 Рафаел Матош (Бразилия) и Давид Вега Ернандес (Испания). Двубоят е последен пети в утрешната програма на корт 1 , която започва в 12:00 часа.

Преди това във втория мач на корт 1 в четвъртък други българи с “уайлд кард” Александър Донски и Александър Лазаров ще срещнат на четвъртфиналите водачите в схемата Симоне Болели и Фабио Фонини (Италия).

Подобни публикации

Leave a Comment