13.07.2022 Iron Maiden идват с чудовищно шоу

Iron Maiden

Метъл магьосниците с нов албум и самурайска естетика

Концертът е днес

Днес е епичното шоу на хеви метъл хищниците от Iron Maiden в “Арена Армеец” . Брус Дикинсън и компания се завръщат на българска почва с програмата от новото си световно турне, озаглавено Legacy Of The Beast 2022. Феновете се подготвят за колекция от легендарни хитове. Песни от новия им албум Senjutsu и невероятно сценично шоу, превърнало се в запазена марка на британската банда. Зрелищната хореография, акробатичните номера на неостаряващия Брус Дикинсън. Огнено шоу и задължителна поява на техния демоничен талисман Еди. Са само част от елементите, които превръщат всеки концерт на Iron Maiden в събитие.

Могъщите метални мастодонти от Iron Maiden споделиха преди време, че нямат търпение да се завърнат в Европа. “Много сме щастливи, че успяхме да добавим София и други източноевропейски градове със страхотни фенове. Развълнуван съм от новите елементи на сцената и възможността да споделим с вас какво сме подготвили. Цялата група много се забавлява по време на Legacy турнето и с удоволствие се връщаме. За да свирим на живо и да се видим с всички вас отново”, каза фронтменът Брус Дикинсън.

Бандата вече подгря публиката и с излизането на 17-ия студиен албум на Iron Maiden. Вдъхновен от естетиката, историята и митологията на Далечния изток. Визията на албума и на части от новите концерти е доминирана от самурайската естетика. Демоничният талисман Еди продължава да привлича публиката, а този път има поява и като заплашителен японски воин от миналото.

А стоманеният ас Дикинсън отдавна е най-доброто рекламно лице на групата и британския хеви метъл като цяло. Той пише песни и книги, пилотира гигантски пътнически самолети, прави бири и филми, води предавания и всичко това, без да забравя елитните си умения по фехтовка.

Майстори на зрелищния спектакъл

По-малко от месец преди да навърши 64 години, той продължава да е мощният глас на Iron Maiden и заедно с демоничния талисман на бандата Еди, е сред най-разпознаваемите и обичани фигури в историята на тежката музика.

Преди точно 40 години той става част от Iron Maiden и прави своя дебют в основаната от басиста Стив Харис банда с легендарния вече албум от 1982-а The Number of the Beast.

През 1993-а Брус напуска Maiden и тръгва по стъпките на соло кариера, по време на която експериментира с колекция от хеви метъл и рок стилове. Но металната любов към великата банда го връща обратно през 1999-а – в навечерието на новия век. Все пак той продължава и със соло изяви, сред които албума от 2005-а Tyranny of Souls.

И докато обикаля света за концерти пред десетки, а понякога и стотици хиляди еуфорични метъл фенове, Дикинсън разгръща невероятна палитра от паралелни дейности на най-високо ниво. Той е професионален пилот на пътнически самолети и често сам вози бандата на огромен Боинг 747 по световните турнета. Самолетът на Maiden се казва Ed Force One като намигване към чудовищния им талисман Еди.

Дикинсън губи работата си на пилот преди десетина години след фалита на авиокомпанията, в която работи и така решава сам да си направи самолетен бизнес. През 2012-а основава Cardiff Aviation.

“Толкова история имаме с Брус. Не може да се опише с думи. Той премина и през голямо изпитание с рака. Но го победи и пеенето му не пострада. Даже мисля, че сега пее дори по-добре”, каза наскоро Стив Харис.

“Преди време имахме много интересен разговор. Исках да сложа песни от периода на Блейз Бейли като вокал в сетлиста за концерти. И питах Брус какво мисли. Той каза, че много харесва тези парчета и няма нищо против. И той търсеше разнообразието. Албумите от тази ера, в която Брус беше напуснал през 90-те не са толкова познати, но в тях си има страхотни песни и той прегърна идеята”, добави легендарния басист, текстописец и основател на Iron Maiden.

Подобни публикации

Leave a Comment