02.07.2022 Волейболистките ни с тежко поражение срещу Италия в Лига на нациите

Лига на нациите

България претърпя поражение с 0:3 гейма (12:25, 19:25, 21:25) от европейския шампион Италия. В мач от Лига на нациите по волейбол при жените. Българският отбор почти през цялата среща не успя да намери противодействие, макар в третия гейм да се държа сравнително равностойно.

След този мач българските волейболистки са на 14-о място. С 3 победи и 9 точки и продължават да се борят за оцеляването си в женския волейболен елит. Италианките са на 3-о място с 9 победи и 26 точки. Утре България играе срещу Полша в 14-ия кръг.

Италианките превъзхождаха България във всеки един показател, въпреки че началото беше за нашите момичета, което поведоха с 6:3. Елена Пиетрини беше топ-реализатор за Скуадра адзура с 20 точки, включително решаващата в мача и последната в първия гейм.12 добави Силвия Нуакалор, а с по 9 останала Алесия Дженари и Анна Данези.

Мария Йорданова беше реализатор номер 1 за българския отбор с 9 точки, а Нася Димитрова остана с 8. По 7 вкараха Силвана Чаушева и Мирослава Паскова.

Лигата на нациите

В първата част България държеше ниво до 10:10, след което италианките се възползваха от лошото посрещане и неточностите при изграждането на атаките. Във втория гейм българките малко подобриха началния удар, но след 12:8, а и след 16:10 след успешни атаки през центъра на Нуакалор и Пиетрини гарантираха и тази част за гостенките.

България показа напълно различно лице в третия гейм. В него показа характер и се върна след сериозно изоставане от четири точки от 16:12 след серия на Нуакалор. Усилията на Мирослава Паскова, Нася Димитрова и Борислава Съйкова осигуриха скъсяване до 17:18. Но грешки при изграждането на атаките и началния удар отново дадоха добра серия на италианките. И те спечелиха гейма с 25:21.

Състав на България: Лора Китипова, Силвана Чаушева, Мария Йорданова, Мирослава Паскова, Нася Димитрова, Мира Тодорова – Жана Тодорова-либеро (Радостина Маринова, Александра Миланова, Ралица Василева, Петя Баракова, Борислава Съйкова)

Leave a Comment