29.04.2022 Европейско първенство по джудо

Европейско първенство по джудо

Ивайло Трендафилов, шеф на оргкомитета на Европейско първенство по джудо 2022:

Публика ще има, но състезателите остават в „балон“

“За щастие публика ще има на европейското първенство, което се случва за първи път на състезание по джудо от 3 години, откакто започна пандемията – заяви Ивайло Трендафилов, член на управителния съвет на БФ Джудо и председател на оргкомитета на Евро 2022. – Състезатели, треньори, длъжностни лица, ангажирани с шампионата, обаче остават в така наречения „балон”. Всъщност за тях продължават да действат противоепидемичните мерки срещу COVID-19, наложени от Международната федерация по джудо.”

Всички състезатели ще бъдат настанени в хотел „Рамада” в София и още с пристигането си ще бъдат подлагани на PCR тест, а преди кантара и на антигенен. За тях остават и всички противоепидемични мерки, като носене на маски, спазване на дистанция, дезинфекция.

България за първи път ще бъде домакин на европейско първенство за мъже и жени. Схватките са от 29 април до 1 май в зала „Арена Армеец”. Какви ще са противоепидемичните мерки за публиката все още се очакват разпореждания от Международната федерация.

Билетите за шампионата са вече в продажба.

„Съвсем скоро планираме и презентация на европейското първенство. С участието на медалисти от олимпийските игри и на най-добрите наши състезатели”, каза още Трендафилов.

Интересът към първенството е много голям и от страна на медиите. У нас се очакват близо 40 чуждестранни журналисти. А финалите на шампионата ще се предават пряко по БНТ 3, като право на излъчване има и спортният гигант „Евроспорт“.

„Всъщност първенството ще бъде и много голяма реклама за България, тъй като срещите ще се излъчват във всички европейски страни – допълни Ивайло Трендафилов. – Надяваме се на силно представяне и на нашите джудисти, които от началото на сезона водят целенасочена подготовка за това първенство. И дано ни зарадват с медали!“

У нас се очакват над 400 състезатели от над 40 държави.

 

Leave a Comment