29.03.2022 Никос Вертис пристигна в София за концерта в зала “Арена Армеец”

Никос Вертис

Никос Вертис пристигна в София за концерта в зала Арена Армеец. На летище София той беше посрещнат от журналисти и почитатели.

Концертът е на 30 март и според организаторите, специално за събитието, гръцкият музикант ще се качи на сцената с 25 музиканти. За това съобщи БТА.

Поради пандемията и често променящите се ограничения свързани с нея, събитието бе отлагано два пъти досега. Изпълнителят обещава да зарадва верните си почитатели с най-големите си хитове и някои от най-новите си парчета, и да подари на всички в залата незабравими емоции и настроение.

Никос Вертис е роден на 21 август 1976 г. в Нидерландия. На 6 години семейството му се премества в Солун. От дете взима уроци по бузуки, а 15-годишен започва да се занимава и с пеене. От този момент животът му е музика – композира, свири и пее. Той е най-известният изпълнител на музикалния стил лаика – микс между традиционна гръцка музика и поп и денс звучене.

Първия си договор подписва през 2003 г. с Universal Music, когато издава дебютния си албум “Бързо настъпва нощта”. Същата година на наградите Arion Awards печели отличието за най-добър нов изпълнител.

Подобни публикации

Leave a Comment