26.09.2022 Sofia Open остава в календара на ATP

Sofia Open

Турнирът Sofia Open остава в календара на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) за седми пореден сезон. Това става ясно от публикуваната програма на Тура за втората половина на 2022 година.

Надпреварата от сериите АТП 250 на твърда настилка в зала “Арена Армеец” е предвидена да се състои от 26 септември до 2 октомври.

Sofia Open е едно от най-големите спортни събития у нас. Вече в продължение на 6 години създава незабравими емоции за почитателите на тениса в България. Предоставяйки ни възможност да се докоснем до голяма част от представителите на световния тенис елит и да наблюдаваме изявите им на живо. Турнирът обаче се намира пред угрозата миналогодишното издание да е било неговото последно такова поради евентуална липса на финансиране.

Италианецът Яник Синер спечели титлата в последните две години. Настоящият номер 2 в световната ранглиста Даниил Медведев (Русия) вдигна трофея в българската столица през 2019 година.

Най-добрият български тенисист Григор Димитров пък триумфира при единственото си участие на родна земя през 2017 година.

Подобни публикации

Leave a Comment