Яник Синер защити титлата си на Sofia Open

Sofia Open

Италианецът Яник Синер защити титлата си на турнира по тенис Sofia Open от сериите АТП 250 в София с награден фонд 481 270 евро. Поставеният под номер 1 Синер победи на финала втория в схемата Гаел Монфис (Франция) с 6:3, 6:4 за 77 минути игра на Централния корт в зала “Арена Армеец”.

Така 14-ият в световната ранглиста италианец остана непобеден в българската столица вече в девет поредни мача, след като през миналия сезон спечели първия трофей в кариерата си при дебюта си в надпреварата. 20-годишният италианец сервира солидно и не допусна пробив в мача. Той взе 25 от 27 разиграни точки при вкарано първо подаване, като реализира по един пробив в началото на двата сета, което се оказа достатъчно за успеха.

Синер заслужи четвърта титла в кариерата си и трета за годината, докато Монфис, който за 17-а поредна година игра финал в Тура на АТП, остана с десет трофея.

“Бих казал, че София е много щастливо място за мен. Щастлив съм, че пак спечелих титлата. Не беше лесен мач. Нивото беше високо. Имаше дълги разигравания, изискващи физически. За мен това беше най-добрия мач тук. Срещу него никога не е лесно. И преди сме имали тежки мачове. Ключовото беше, че имах малко повече късмет от него. Като цяло турнирът беше прекрасен”, коментира след финала Синер.

Британци спечелиха турнира на двойки на Sofia Open

Британците Джони О’Мара и Кен Скупски турнира по тенис Sofia Open от сериите ATP 250  с награден фонд 481 270 евро. О’Мара и Скупски победиха с 6:3, 6:4 за 75 минути поставените под №3 Филип Освалд и Оливер Марах на финала в зала “Арена Армеец”.

Островитяните взеха първия сет със серия от три поредни гейма, а във втората част дръпнаха с 5:2 и това се оказа решаващо. Така О’Мара и Скупски записаха първи трофей като тандем.

За 38-годишния Скупски това е общо седма титла на двойки, а 26-годишният О’Мара заслужи трети трофей в тура на ATP. Любопитното е, че през миналата година триумф на двойки в София записа братът на Кен Скупски – Нийл.

“Имахме страхотна седмица. Всичко тук беше на ниво. Доволни сме. Брат ми спечели миналата година, а сега съм аз. С удоволствие ще дойда следваща година”, заяви Кен Скупски при награждаването.

“Турнирът беше страхотен, всичко беше прекрасно. Храната, организацията много ни хареса”, каза О’Мара. Марах поздрави съперниците за титлата.

“Финалът не се получи така, както ни се искаше, но седмицата беше добра за нас. Съперниците днес бяха по-силни и заслужено спечелиха. Жалко, че нямаше публика, защото всеки спорт се нуждае от фенове. Всичко друго беше на ниво”, каза Марах.

Резултати от 03.10.2021 на Sofia Open :

О’Мара Дж. / Скупски К. (GBR) – [3] Марах Д. (AUT) / Освалд Ф. (AUT)  6:3  6:4

[1] Синер Я.(ITA) – [2] Монфис Г. (FRA)  6:3  6:4

източник: Gong.bg

Подобни публикации

Leave a Comment