Sofia Open се завръща през септември

Sofia Open

Sofia Open 2021 ще се проведе от 26 септември до 3 октомври в “Арена Армеец”. Тенис турнирът от сериите ATP 250 ще бъде след US Open и Laver Cup, което стана окончателно ясно, след като ATP потвърди календара за последните три месеца от сезона.

През миналата година България бе сред малкото държави в света, които проведоха надпревара от тура след прекъсването на сезона заради пандемията, а през 2021-а продължава престижната за страната ни традиция с шестото поредно издание на най-големия тенис турнир, провеждан у нас.

“Радваме се, че турнирът в София ще се проведе отново и работим неуморно да го превърнем в незабравимо изживяване с помощта на партньорите ни от Българската федерация по тенис”, заяви Кей Годкхинди – турнирен директор на Sofia Open.

Sofia Open

“Пътят дотук беше дълъг и в продължение на месеци работехме в тясно сътрудничество с АТР, за да гарантираме датите на провеждане на турнира. Мястото му в календара зависеше от решението за преместването на Индиън Уелс от март за октомври, както и несигурното положение с надпреварата в Шанхай, която, за съжаление, бе анулирана през 2021 г. Осъзнаваме предизвикателствата пред нас в тези непредвидими времена и се радваме, че отново ще организираме турнир, който носи възможност за изява на професионалните тенисисти, удоволствие на феновете в залата и пред телевизионния екран и заетост на хора и местни бизнеси, които работят за турнира”, добави Кей Годкхинди.

Sofia Open

Стефан Цветков – президент на Българската федерация по тенис, заяви: “Изключителен успех за България и българския тенис е, че успяхме да запазим турнира в София и ще имаме честта да посрещнем елита на световния тенис у нас за шеста поредна година. Преборихме се с редица други европейски и световни столици, имащи огромно желание да приемат турнира в тази седмица от календара на АТР. Но в името на любимия спорт, на тенис талантите на бъдещето, които растат в България и намират ново вдъхновение, в името на феновете на тениса, положихме сериозни усилия, които дадоха резултат. Запазихме турнира, който се превърна в лицето на нашия спорт – по света и у нас. А прекрасната ни страна и прекрасната ни столица отново ще получат невероятна реклама по целия свят.

Международната телевизионна аудитория достига 580 милиона зрители, а с медийните публикации чуждестранната аудитория надминава 1 милиард души. Светът отново ще впери поглед към София и пак ще се говори за България. А всяка година турнирът надгражда и подсигурява нови и нови позитивни емоции. Sofia Open се превърна в марка в света на тениса. Утвърдихме турнира в България като традиция в календара на АТР. И традицията продължава.”

Очаквайте детайлна информация за билетите за Sofia Open 2021 и за условията за достъп в “Арена Армеец”, които ще бъдат съобразени с актуалната епидемиологична обстановка.

източник: Gong.bg

Подобни публикации

Leave a Comment