Джейми Мъри и Нийл Скупски са шампиони на двойки на Sofia Open 2020

Sofia Open 2020

Британците Джейми Мъри и Нийл Скупски са новите шампиони на двойки на Sofia Open 2020. Поставените под №2 представители на Великобритания триумфираха с титлата от петото издание на турнира от сериите АТП 250 в София, след като водачите в схемата Юрген Мелцер (Австрия) и Едуар Роже-Васлен (Франция) се оттеглиха от финалния сблъсък заради болки в рамото на Мелцер.

Мелцер и Васлен се класираха за финалите на ATP, които започват в неделя и искат да запазят сили за там..

“Щеше да е страхотно да излезем на централния корт и да изиграем финала, но такива неща се случват. Имахме три много добри мача в София през седмицата и се радвам, че ще отнеса със себе си шампионската титла в Лондон”, заяви бившият №1 в света на двойки Джейми Мъри.

Sofia Open 2020

“Наслаждавахме се на тениса тази седмица. За съжаление нямахме възможност да разгледаме града. Надявам се догодина да се върнем в София и да играем отново тук. Турнирът беше страхотен за нас, благодаря на всички – на хората, които се грижеха за нас на най-високо ниво, на спонсорите. Свалям шапка на организаторите за усилията, положени в тези трудни времена. Наистина се надявам да се върнем догодина и тогава да изиграем финала”, заяви Нийл Скупски.

Програмата в събота ще започне в 13 часа с демонстративен шоу мач на двойки. От едната страна на мрежата ще застанат Димитър Кузманов и първият гимнастик, участвал шест пъти на Олимпийски игри, четирикратният олимпийски медалист и световен шампион по спортна гимнастика Йордан Йовчев. Те ще играят срещу Александър Донски и обичания актьор Ненчо Балабанов. Съдия на мача ще бъде Ники Кънчев.

Вратите на “Арена Армеец” ще бъдат отворени от 12 часа.

В 15 часа е битката за титлата на сингъл на Sofia Open 2020. За трофея ще спорят първият тенисист, роден през 2001 г., стигнал до АТП финал – шампионът от Мастърса на следващото поколение Яник Синер, и устремилият се също към първата си титла от тура Вашек Поспишил.

Резултати от 13.11.2020 Sofia Open 2020 :

Ю. Мелцер / Е. Роже-Васлен – Т. Бъркич / М. Чилич  7:5  6:4

Манарино А – Яник Синер  3:6  5:7

Поспишил В. – Ришар Гаске  6:7  6:2  6:0

Подобни публикации

Leave a Comment