Димитър Кузманов отпадна след маратон срещу Салваторе Карузо

Димитър Кузманов

Втората ракета на България Димитър Кузманов отпадна след единствения си мач Sofia Open 2020. Мико изигра силен двубой срещу италианеца Салваторе Карузо (Италия), но отстъпи с 6-4, 4-6, 4-6 след близо два часа и половина на корта. Карузо успя да запази концентрация си в края и измъкна крайния успех. На осминафила той ще играе с №2 в схемата Феликс Оже-Алиасим от Канада.

Двубоят започна отлично за българина, който след ранен пробив поведе с 2-0 гейма. Карузо обаче успя да реагира светкавично и върна брейка.

Последваха геймове, в които двамата безпроблемно взимаха подаванията си. Така се стигна до осмата партия, в която при преднина 4-3, Мико получи 3 последователни възможности да пробие отново. В този момент началният удар на Карузо влезе в употреба и след няколко отлично пласирани сервиса италианецът стигна до равенство. За щастие дойде и четвърти брейк-бол за Кузманов, но и той беше неутрализиран. Карузо след много труд изравни геймовете – 4:4.

Малко по-късно, сервирайки при 4:5, Карузо отново беше изправен в идентична ситуация – 0-40. Този път точките за пробив бяха с цената на сетболи. Италианецът отрази първите два, но при третия се Кузманов реализира точки и спечели сета след 44 минути игра с 6-4.

Събитията на корта се промениха през втората част. Кузманов откри резултата с гейм на 0, но следващите 5 партии бяха за Карузо. Сервирайки при 5-2 Карузо допусна връщане на един от пробивите, но когато трябваше да затваря сета при 5-4 не трепна и вкара мача в трета част.

В третия сет Кузманов имаше известни проблеми, но и двамата печелеха сервис геймовете си. За огромно съжаление, първият и единствен пробив в сета дойде в деветия гейм и бе за Карузо. Това се оказа напълно достатъчно за него и той затвори мача с ас.

 

Резултати:

Хюслер М. – Николоз Басилашвили  6:1  4:6  7:6

Мартин Клизан – Адриан Манарино 6:3  1:6  5:7

Джони О’Мара/Кен Скупски – Александър Донски/Васко Младенов  6:3  6:4

Салваторе Карузо – Димитър Кузманов  4:6  6:4  6:4

Марин Чилич – Йонас Форейтек  3:6  2:6

 

Дивиж Шаран/Игор Зеленай – Джейми Мъри/Нийл Скупски  3:6  6:3  6:10

Васек Поспишил – Иля Марченко  6:2  5:7  7:6

Таро Даниел – Аслан Карацев 6:7  1:6

Егор Герасимов – Виктор Троицки  6:3  3:6  6:3

Алекс Де Минор/Давид Вега Ернандес – Раду Албот/Артьом Ситак 6:3  6:7  9:11

Подобни публикации

Leave a Comment