Димитър Кузманов започва участието си днес на Sofia Open 2020

Sofia Open 2020

Втората ракета на България при мъжете Димитър Кузманов ще започне днес участието си на в турнира на сингъл на Sofia Open 2020. Българинът ще играе в четвъртия мач от програмата на централния корт, а негов съперник ще бъде италианецът Салваторе Карузо. Началният час на сблъсъка е 18:00 ч.

Това ще бъде първи мач между тях, като Кузманов изрази увереност, че притежава необходимите качества да елиминира световния №81.

„Познавам много добре Салваторе, той доста често взимаше участие на турнирите от верига Чалънджър. Тренирали сме много пъти, официален мач помежду си нямаме. Очаквам тежък мач. Надявам се и за мен най-важното е да изпълня указанията, които имам от моя треньор и това, което трябва аз да направя на корта“ сподели Кузманов не пресконференцията си преди старта на турнира.

Програмата на централния корт ще закрие една от звездите на турнира – шампионът на US Open за 2014 г. Марин Чилич, който ще се изправи срещу една от младите надежди на чешкия тенис Йонас Форейтек.

В трети мач от програмата на корта ще излязат Александър Донски и Васко Младенов, които ще започнат участието си в надпреварата на двойки с мач срещу британско дуо в лицето на Джони О’Мара и Кен Скупски.

Програма за Sofia Open 2020, 9 ноември

Централен корт, начален час 12:00:

1. Стефано Травалия – Николоз Басилашвили

2. Мартин Клизан – Адриан Манарино

3. Джони О’Мара/Кен Скупски – Александър Донски/Васко Младенов

4. Салваторе Карузо – Димитър Кузманов

5. Марин Чилич – Йонас Форейтек

Корт №1, начален час 12:00:

1. Дивиж Шаран/Игор Зеленай – Джейми Мъри/Нийл Скупски

2. Васек Поспишил – Иля Марченко

3. Таро Даниел – Аслан Карацев

4. Егор Герасимов – Виктор Троицки

5. Алекс Де Минор/Давид Вега Ернандес – Раду Албот/Артьом Ситак

Подобни публикации

Leave a Comment