Megadeth и Five Finger Death Punch препълниха “Арена Армеец”

Five Finger Death Punch

Американските банди Megadeth и Five Finger Death Punch приключиха европейското си турне в напълно разпродадената зала “Арена Армеец” в събота вечерта. Емоционалното шоу на двете банди беше подгряно от родната група Odd Crew.

След това на сцената се качиха специалните гости. Ветераните от Megadeth, водени от наскоро излекувалия се от рак на гърлото Дейв Мъстейн. Бившият член на Metallica никога не е блестял с вокално майсторство. Мърмори и ръмжи пред микрофона, плътно покрит от русата му грива. Той е тежкият аналог на Марк Нофлър от легендите на рока Dire Straits. Но уникалните рифове и композициите на групата му са емблематични за историята на метъла и логично българската публика за пореден път му отдаде чест.

След 1 час музика на Megadeth от славната им 38-годишна кариера. Сцената се разтресе от хедлайнерите Five Finger Death Punch – банда, която е основана само преди 15 г. Но вече е водеща на американската сцена. Модерните метъли гостуват за първи път у нас, дълго чакани от хилядите им фенове. И Five Finger дадоха всичко от себе си. Перфектен звук, пироефекти, най-големите хитове, фенове на сцената, много емоции. Подаръци и признанието, че българската публика е най-великата досега. Нещо, което вероятно споделят на всеки концерт, но е хубаво да се чува.

В събота вечерта феновете на ветераните от Megadeth се запознаха на живо с новата вълна на тежката музика зад Океана, и им хареса. Перфектна организация от Sofia Music Enterprises, спазен график до минута и поредно незабравимо шоу на великани от САЩ на родна земя.

Сетлист на MEGADETH:
01. Hangar 18
02. The Threat Is Real
03. Dread and the Fugitive Mind
04. Sweating Bullets
05. Conquer or Die!
06. Trust
07. Angry Again
08. Dystopia
09. Symphony of Destruction
10. Peace Sells
Бис:
11. Holy Wars… The Punishment Due

Сетлист на FIVE FINGER DEATH PUNCH:

01. Lift Me Up
02. Trouble
03. Wash It All Away
04. Jekyll and Hyde
05. Sham Pain
06. Bad Company (BAD COMPANY cover)
07. Burn It Down
08. Got Your Six
09. The Tragic Truth (acoustic)
10. Wrong Side of Heaven (acoustic)
11. Battle Born
12. Blue on Black (Kanye Wayne Shepherd cover)
13. Coming Down
14. Never Enough
15. Drum Solo
16. Burn MF
Бис:
17. Inside Out
18. Under and Over It
19. Far from Home (acapella)
20. The Bleeding
Outro: The House of the Rising Sun

22 02 2020 Колекция видеоклипове от концерта на FIVE FINGER DEATH PUNCH

Подобни публикации

Leave a Comment