Арена Армеец посреща Европейската купа по джудо за мъже

Европейската купа по джудо за мъже

В зала „Арена Армеец“ ще се проведе Европейската купа по джудо за мъже, на която страната ни е домакин тази година. Новината съобщиха от Българската федерация по Джудо. Надпреварата ще се проведе на 1-ви и 2-ри февруари, а битките ще стартират в 10 часа. Турнирът е с ранг на олимпийска квалификация за Летните игри в Токио 2020.

Добрата новита за феновете на бойните спортове е, че входът по време на цялото състезание ще бъде безплатен. Така много българи ще могат освен да се насладят на схватки от високо ниво, но и да подкрепят българските национали.

Европейската купа по джудо за мъже

Припомняме, че още миналата година правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на младежта и спорта. Като средствата в размер на 2 300 000 лв. бяха предназначени за организиране и провеждане на Европейската купа по джудо. И на Европейско първенство по джудо за мъже и жени през месец април 2022 г. Освен тях и за подпомагане на участието на български състезатели по джудо и техните треньори в квалификационни състезания с цел набиране на повече точки за ранглистата и предвид възможностите за участието им на Олимпийските игри в Токио през 2020 г.

Подобни публикации

Leave a Comment