Night of the jumps отново впечатли зрителите в зала “Арена Армеец”

Night of the jumps

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на заключителното състезание от веригата по мотокрос фрийстайл “Night of the jumps”. Атрактивната надпревара се проведе отново в столичната “Арена Армеец” след четири годишно прекъсване.

При завръщането на най-добрите мотоциклетисти у нас председателят на Организационния комитет на Гран при на България Румен Петков благодари за помощта на Министерството на младежта и спорта. Промоутърът на световния шампионат по мотокрос Марко Мантей даде отлична оценка на екипа, работил по създаването на трасето.

Night of the jumps

Победител в Гран при на България стана младата германска звезда Люк Акерман. Акерман беше най-добър в квалификацията и я спечели безапелационно с 373 т. Втори в нея се нареди Патерсън Боудън от Австралия с 322 т.

В основното състезание, в което се включиха шестима участници, 21-годишният Акерман отново демонстрира невероятните си възможности с мотоциклета и събра 372 т. след 9 скока. Втората позиция в Гран при на България остана за Патерсън Боудън от Австралия с 350 т. Трети се нареди представителят на САЩ Адам Джоунс с 322 т.

В надпреварата по паралелно изпълнение на трикове от двама състезатели, която беше изключително впечатляваща, победата взеха Адам Джоунс (САЩ) и Филип Подмол (Чехия). Тандемът се наложи над италианците Давиде Роси и Леонардо Фини.

След състезанието в София бяха наградени и призьорите през сезон 2019. С актив от 149 т. със златото се окичи отново Люк Акерман. С 29 по-малко втори остана Майкъл Мелеро. Испанецът не взе участие в надпреварата в “Арена Армеец” заради травма, но оценяваше своите колеги като съдия. Бронзовото отличие беше за Патерсън Боудън, който през сезона събра 92 т.

14 12 2019 Колекция видеоклипове от шоуто NIGHT OF THE JUMPS

Подобни публикации

Leave a Comment