Бетовен вдъхновява чудото Бет Харт

Бет Харт

Блус дивата Бет Харт отново ще зарадва българските си почитатели на 10 декември в зала “Арена Армеец”

 

Американската рок, джаз и блус звезда – Бет Харт идва в София за втора среща с българските си почитатели. След като миналата година тя омая препълнената зала 1 на НДК сега се очаква да стори същото и в три пъти по-голямата зала “Арена Армеец”. Пред публиката в София Бет Харт ще представи новия си албум War in My Mind. Гигантската динамика на гласа и искрената емоция в песните завладяват многобройните й фенове по света. Те чакат с нетърпение всяка среща със звездата.

Бет Харт започва да свири на пиано на 4 години. След като чула “Лунната соната” на Бетовен, вкъщи сама налучква нотите. И оттогава пианото става неин спътник от най-тежките ѝ изживявания до големите професионални успехи. „Тя е Тина Търнър. Тя е Джанис Джоплин. Тя е голямата работа!“ Така я беше описал американският блус и рок китарист и певец Джо Бонамаса.

Бет Харт

Необичайният тембър на Бет Харт ѝ носи суперлативи като “музикално чудо”. А емоционалността, с която изпълнява песните си пък карат мнозина да я опишат като “ураган” и “фурия”. В песните си тя разказва за всички свои житейски страдания и успехи. Споделя за травми в детството, претърпяно насилие, алкохолизма и наркоманията, с които се бори, биполярното разтройство и спасението, заедно с вярата в Бог. Бет Харт печели любовта на публиката с факта, че е до болка откровена и не крие нито паденията си, нито радостите от живота.

За последния си албум War in My Mind тя се снима без грим – такава каквато е – жена на 47. “Не съм мислела, че ще успея да се приближа толкова много до сърцето си – да напиша неща, които съм преживяла от най-малка, още от детството си…”, казва Бет Харт за своя албум.

War In My Mind веднага обира овациите не само на публиката зад океана, но и на американската критика. War In My Mind е биографичният албум на Бет, в който тя разказва себе си – от загубената връзка с баща си, молбата за прошка към сестра си, благодарността към майка й до вярата в Бог и изцелението.

„Перфектна комбинация от отличен автор и мелодии, които прескачат през рокендрола и R&B, до блус и джаз, изпети от един от най-добрите вокалисти на нашето време”, пише за албума Rock and Blues Muse.

Подобни публикации

Leave a Comment