СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ПО БОРБА ЗА КАДЕТИ 29.07 – 04.08 2019

световното по борба за кадети

Над 600 борци от 53 държави идват за световното по борба за кадети и кадетки в София. Схватките са от 29 юли до 4 август в зала „Арена Армеец“. Гост на първенството ще бъде президентът на Международната федерация по борба (UWW) Ненад Лалович. На 30 юли от 10 часа сърбинът ще даде пресконференция в залата.

Първите чуждестранни състезатели вече пристигнаха на подготовка у нас. Класиците тренират с връстниците си от Саудитска Арабия в Сливен. Там са и кадетките с представителките на Тунис. А кадетите в свободния стил се подготвят с македонците в Тетевен.

световното по борба за кадети

Наред с първите сили в световната борба – Русия, САЩ, Турция, Иран, Азербайджан, Армения…, у нас пристигат и екзотики – от островната страна Микронезия, Гвинея – Бисау, Сиера Леоне.

Най-големите ни надежди за титлата са свързани с Едмонд Назарян, който вече два пъти покори европейския връх в класическия стил, а миналата година остана трети на мондиала. Сега синът на двукратния олимпийски шампион Армен Назарян ще се бори в по-горната категория до 51 кг.

Подобни публикации

Leave a Comment