Изтеглиха жребия за Европейското първенство по волейбол за юноши в София

Европейското първенство по волейбол за юноши

Столичният “Парк хотел Витоша“ прие официалната церемония по тегленето на жребия за Европейското първенство по волейбол за юноши под 17 години. На което страната ни е домакин през юли.

Официални гости на събитието бяха: Бану Шурман (Лихтенщайн) – президент на журито за Европейското първенство U17 и Периклис Бакудимос (Гърция) – технически координатор за шампионата, както и други официални лица. Сред присъстващите на жребия бе и селекционерът на младите ни национали Мартин Стоев.

Вицепрезидентът на БФВ Борислав Кьосев участва в тегленето на жребия. Там се получи следното разпределение на отборите:

Група I: БЪЛГАРИЯ, Финландия, Турция, Румъния, Беларус, Франция

Група II: Полша, Италия, Чехия, Русия, Гърция, Португалия

Европейското първенство по волейбол за юноши ще се проведе от 13 до 21 юли в София. Група I, в която е и България, ще играе мачовете си в столичната зала “Христо Ботев”. Група II ще бъде в помощната зала на “Арена Армеец”.

Първите два от всяка група оформят финална четворка, в която се играе на кръст. Победителите спорят за титлата, победените за бронзовите отличия. Тимовете, завършили на трета и четвърта позиции в двете групи продължават за разпределение на местата от пето до осмо. Последните два отпадат от по-нататъшна надпревара.

Подобни публикации

Leave a Comment