Професионална бойна гала вечер SENSHI – на 20 април в зала “Арена Армеец”

SENSHI

Известният български ММА боец Деян Топалски ще бъде част от второто издание на професионалните бойни гала вечери по кикбокс и муай тай SENSHI. На 20 април в зала “Арена Армеец” 11-кратният ни републикански шампион по кикбокс ще се изправи срещу Ахмед Крънич от Босна и Херцеговина в среща за Европейската титла на WAKO PRO. Опонентът на Топалски е сред най-изявeните бойци на Босна Херцеговина, носител е и на Европейска титла. Има зад гърба си десетки медали, като през 2017 година става втори на Световното WAKO първенство, а през 2018 година печели сребро от Континенталното WAKO първенство.

Един от най-известните кикбоксьори на Беларус Макс Сподаренко ще се изправи срещу капитана на българския национален отбор по кикбокс Атанас Божилов в двубой за Световния пояс (кат. до 71,800 кг). Сподаренко е участвал редица пъти в големите професионални кикбокс турнири W5. Има десетки титли на аматьорския ринг. Многократен шампион на Република Беларус, победител в Световната купа на WAKO и сребърен медалист на световното първенство WAKO. Професионалният му рекорд е 22 боя – 13 победи, 9 загуби. На ринга Максим се отличава с изключително технична игра, като специалността му са бързи и твърди ниски удари.

Специално за SENSHI в България ще пристигне и холандската легенда Петер Артс. Той е считан за един от най-добрите кикбоксьори за всички времена. Ще дойде у нас с някои от най-силните си бойци. Срещу един от тях ще се изправи Николай Йоргов – един от най-обещаващите млади български бойци. Той ще се бие с Томас Дуве от Холандия. Йоргов е носител на десетки титли и медали от различни бойни спортове. Той постигна убедителна победа в двубоя си на Senshi във Варна през февруари. Тогава за по-малко от 20 секунди успя да нокаутира опонента си. Сега срещу него ще се изправи още по-опитен състезател в лицето на Дуве. Оспорвана се очаква да бъде и кикбокс срещата в стил К-1 между Юта Учида от Япония и Костадин Костов от България. Двамата ще се срещнат на ринга в кат. за 93+ кг.

SENSHI

SENSHI подготвя и много интересна битка по муай тай между най-добрия български муай тай боец Антон Петров и коравия Танасис Кукуфикис от Гърция. Двамата ще се срещнат за втори път, след като в първия им двубой Петров надделява. Това прави аса на гръцкия клуб Fight Lab още по-мотивиран за победа в София. За пръв път на профи бойна гала вечер по кикбокс и муай тай ще има и 4 много атрактивни двубоя по карате киокушин. Те ще се играят по правилата на KWU International Professional League в 3 рунда от по 2 минути- фул контакт карате киокушин с удари в главата.

По време на гала вечерта в “Арена Армеец” ще се проведе и двубой по кикбокс между Христо Йорданов и Андриян Димитров. За Христо двубоят ще е бенефис.

Димитров и Йорданов ще се срещнат за втори път на бойния ринг. Двамата исполини бяха част от Ultimate Pro fight 7 през 2017 година, като победата тогава отиде за Йорданов. Неслучайно сега Димитров отправи покана за реванш към опитния боец, който е взел решение да сложи край на състезателната си кариера. Христо Йорданов е изключително опитен боец, известен с атрактивната си игра и умението да праща противниците си в нокаут. Той е медалист по бойно самбо, шампион по джудо, шампион по санда, шампион по аматьорски ММА, шампион по професионален ММА има победи в професионалния кикбокс. Двуметровият Андриян Димитров е състезател на варненския клуб “ТИМ” и последните години се изявява само на професионалната сцена в категория над 91 килограма.

20.04.2019 Битки за три пояса ще има на втората гала SENSHI в София

Подобни публикации

Leave a Comment