07 04 2019 Високооктанов първи самостоятелен концерт на BULLET FOR MY VALENTINE в България

BULLET FOR MY VALENTINE

BULLET FOR MY VALENTINE е група, която е добре позната на родните фенове и най-вече на по-младите от тях. Зад гърба си музикантите от Уелс имат над 20-годишна история, шест студийни албума, както и стотици концерти по света.

През 2013 г. и 2016 г. бандата осъществи две фестивални участия у нас, подгрявайки съответно RAMMSTEIN и THE PRODIGY, а в началото на тази година стана ясно, че BULLET FOR MY VALENTINE ще ни посетят за трети, но първи хедлайнърски, концерт. Събитието, организирано от “Sofia Music Enterprises” се състоя на 7 април в столичната зала “Арена Армеец”.

Отговорната задача да открие вечерта имаше българската джент/метълкор група 40 DAYS LATER. Звученето на бандата се характеризира с комбинирането на здрави рифове, тежки и чисти вокали, както и електронни подложки, които допринасят за цялостния облик на групата. Музикантите се радваха на топло посрещане от страна на събралата се публика, грабвайки вниманието ѝ още с първото си парче. Изпълнението им беше енергично и допълнено с точната доза контакт с публиката. В рамките на 30-те минути, които им бяха отредени, 40 DAYS LATER представиха песни от актуалния си студиен албум “Alterations”, както и една ново, все още неиздадено парче.

BULLET FOR MY VALENTINE

След като приготовленията по сцената приключиха, светлините в залата угаснаха и “Арена Армеец” беше озвучена от бурните аплодисменти и скандирания на екзалтираните почитатели, които с нетърпение очакваха да видят първото хедлайнърско шоу на Matt Tuck и компания. Не след дълго, под звуците на интрото към откриваща “Don’t Need You”, BULLET FOR MY VALENTINE заеха своите места на сцената и дадоха ударно начало на изпълнението си. Събралите се фенове на уелския квартет пригласяха дума по дума на случващото се пред тях, като на моменти дори успяваха да заглушат групата.

Няколко песни по-късно музикантите ни върнаха към тийнеджърския саундтрак и техен дебютен студиен албум “The Poison” със закачащата “4 Words (To Choke Upon)”. Средата на сетлиста беше белязана с две солови изпълнения – първо на барабаните, а след това и на китара. Завърнахме се към същинската част на шоуто с едноименния хит от втория студиен албум “Scream Aim Fire”. Парче, което винаги е било един от най-запомнящите се моменти по време на концертните им изпълнения.

Преди “No Way Out”, следвайки думите на Matt Tuck, всички в залата приклекнаха и с ударното начало на песента скочиха в абсолютен синхрон. Основната част на сетлиста приключи със “Suffocating under Words of Sorrow”. Началото на края бе поставено с първия хит на BULLET FOR MY VALENTINE – вечната “Tears Don’t Fall”, а вечерта приключи с изкъртващата “Waking the Demon”.

Третото гостуване на BULLET FOR MY VALENTINE у нас ще бъде запомнено не само с факта, че е първия им хедлайнърски концерт на българска почва, а и със страхотната атмосфера, създадена от уелската група и нейните почитатели. Редом с нестихващия прилив на адреналин, неразделна част от концерта бяха надпяванията с Matt Tuck, скачащите хора и гората от ръце, които допринасяха за енергичното преживяване, което изпълваше столичната зала “Арена Армеец”.

Сетлист на BULLET FOR MY VALENTINE:

01. Don’t Need You
02. Over It
03. Yоur Betrayal
04. 4 Words (To Choke Upon)
05. Worthless
06. The Last Fight
07. Letting You Go
— Drum Solo
— Guitar Sоlo
08. Scream Aim Fire
09. Piece of Me
10. No Way Оut
11. Suffocating Under Words of Sorrow (What Can I Do)
Бис:
12. Tears Don’t Fall
13. You Want a Battle? (Here’s a War)
14. Waking The Demon

07 04 2019 Колекция видеоклипове от концерта на BULLET FOR MY VALENTINE

Подобни публикации

Leave a Comment