30.03.2019 Godsmack оставиха българската публика без глас

Godsmack

Хилядите фенове в препълнената зала „Арена Армеец“ изживяха отново „емоцията Godsmack“, след като за първи път ги чуха на живо у нас през 2015 г. в Бургас. Момчетата от Бостън включиха България в турнето си по повод най-новия им албум “When Legends Rise”.

Музиката е усещане, което докосва хората емоционално, казва Съли Ерна в свои интервюта. И точно това се случи на концерта на Godsmack в София .

Първи на сцената, за да подгреят публиката, се качиха новозеландците Like a Storm. Те са най-високо класираната рок банда от Нова Зеландия в историята на Американското радио. Свирили са на една сцена с групи като Korn, Creed, Puddle of Mudd, Staind и много други. А вече и с Godsmack. За първи път бандата гостува у нас,  българките фенове ги посрещнаха подобаващо и им отдадоха значимото уважение, аплодирайки ги преди появата на любимците от Бостън.

Godsmack

Godsmack излязоха на сцената около 20.30 ч.. По време на двучасовия си лайв, освен песни от най-новия им албум, родните фенове чуха повечето от техните най-култови песни. Превърнали ги в едно от значимите имена на световната рок сцена. Такава заявка даде самият Съли Ерна още в началото на концерта. Докато всички се бяха подготвили да слушат предимно парчета от последния албум, надявайки се да остане време и за по-старите.

Началото бе дадено с „When Legends Rise“ и „1000hp“ от едноименните им два последни албума. След това се върнаха назад във времето с „Cryin’ Like A Bitch“ и редуваха нови и стари парчета. Чухме „Say My Name“, „Straight Out Of Line“, „Awake“, „Unforgettable“, „The Enemy“.

На песента „Something Different“ Съли Ерна се обърна към представителите на силния пол в залата с думите „да бъдат истински мъже“ и да качат на раменете си жените. Мнозина приеха предизвикателството и под звуците на парчето и на фона на хилядите светлини от телефоните една по една дамите се издигнаха, за да пеят с пълно гърло „Something black, something light, something different…“

Последваха култовите „Keep Away“ и „Voodoo“, за да се стигне до дългоочаквания Drum Battle. Дуелът между Съли Ерна и барабаниста Шанън Ларкин, който е главен елемент от всяко шоу на групата. На двата въртящи се сета барабани с перкусии на сцената двамата музиканти отново накараха публиката да настръхне, мятайки палки във въздуха и демонстрирайки уменията си зад ударните инструменти.

30.03.2019 Колекция видеоклипове от концерта на GODSMACK

Подобни публикации

Leave a Comment