10 000 аплодираха влюбеното извънземно на Большой Московский цирк

Большой Московский цирк

Большой Московский цирк

Той е извънземно, попаднало съвсем случайно на планетата Земя, след като летящата му чиния се разбива. Тя е аутсайдер, но с голямо сърце, готово да приеме в обятията си дори зеленото човече. Чийто ход наподобява конски тръс. Именно около зараждането на любовта между двамата и опитите на невротичен учен с визията на дебел Айнщайн да залови странното същество се завърта спектакълът „OFU – Приземяването“ на Большой Московский цирк. Той вдигна на крака близо 10 000 зрители в столичната „Арена Армеец“.

Това е трето поредно представление на акробатите в страната. Като преди да приземят чинията на извънземното в столицата, те вече демонстрираха впечатляващи умения в Русе и Пловдив.

Да летят във въздуха, докато правят салта, а понякога – дори на кокили, изглеждаха като детска игра за 74-те артиста, които се поклониха в края на шоуто. Донякъде изненадващо бе, че то не изобилстваше от животни. Единствените четириноги другари, които оставиха чувство за малоценност у зрителите поради факта, че са в пъти по-координирани, бяха коне и кутрета, някои от които все още бебета.

Строителна площадка, галерия и лаборатория бяха само част от импровизираните на сцената локации. В тях се разгръщаше любовта между земното момиче и извънземното. Те служеха като свръзка между отделните сегменти на акробатите. Зеленото същество тук-таме изскачаше от редовете на публиката. Почти не остана дете в залата, което да не се нареди на опашка, за да пипне извънземното за късмет. За най-малките посетители на спектакъла (до 7-годишна възраст), за които гледката на зрелищните изпълнения бе безплатна, проблематична се оказа единствено прекалената продължителност на „OFU – Приземяването“. Малко над три часа някои от най-добрите циркови артисти в света държаха публиката на нокти. Последния си номер направиха към 23 ч. Напълно подходящ за децата се оказа въпреки това финалът, представящ приятелска прегръдка дори между „смъртните врагове“ – ученият и извънземното.

26.03.2019 Колекция видео клипове от Большой Московский Цирк програма: OFU

Подобни публикации

Leave a Comment