29.11.2019 DUBIOZA KOLEKTIV ОТНОВО В БЪЛГАРИЯ

DUBIOZA KOLEKTIV

Босненците от DUBIOZA KOLEKTIV отново ще зарадват българската публика с концерт в столичната зала “Арена Армеец”. Събитието ще се проведе на 29 ноември (петък) 2019 г.

Групата е създадена през 2003 г. в Сараево, като сред най-известните им хитове са песни като “No Escape (from Balkan)”, “U.S.A”, “Making money” и други.

През 2017-а те направиха едно незабравимо участие отново на същото място. Тогава родните меломани се насладиха и на култовите Asian Dub Foundation. Повече от два часа бандата, чиято музика е смесица от рок, ска, дъб и реге, весели публиката и зареди феновете с енергията си. Dubioza Kolektiv е сред най-популярните съвременни балканки групи.

В България музикантите са известни с експлозивните си изяви на живо. Разнообразието в жанра, както и с множество добре познати парчета, част от които “Kokuz”, “Balkan Funk”, “Kažu”, “Free.mp3”, “Firma Ilegal”, “U.S.A.”, “No Escape (from Balkan)”, “Hay Libertad”, “Vlast i policija”, “One More Time” и много други.

Самите DUBIOZA KOLEKTIV определят стила си като “политически некоректна смесица от ска, пънк, реге, с добавка от балкански ритми”. Често участват в необявени изяви на открито, подкрепящи определени каузи.

Запазена марка на бандата е сценичното облекло в жълто и черно. В интервю за български медии те споделиха: „Не са много групите, които носят жълто, тъй като това е един от най-идиотските възможни цветове. Искахме да се спрем на нюанс, който ще накара хората и от птичи поглед да ни забележат на сцената.”

Групата има редица участия в големи фестивали в Европа, сред които “Зигет” в Унгария и “Exit” в Сърбия. Dubioza Kolektiv направиха концерти и в САЩ, Австралия и Индия.

Ясна е подгряващата група в концерта на Dubioza Kolektiv

Схема на залата за концерта на DUBIOZA KOLEKTIV :

Подобни публикации

Leave a Comment